Türkiye’nin önde gelen lojistik firmalarında Globelink Ünimar ve Şile Belediyesi iş birliğiyle başlatılan deniz temizleme projesi, Işık Üniversitesi’nin desteğiyle sanatsal bir boyut kazandı. Proje kapsamında denizlerdeki atıklar toplanarak, sektörümüzde ilk kez “İleri Dönüşüm” anlayışıyla bir sanat eserine dönüştürüldü. Hem çevresel hem de sanatsal değer taşıyan bu eser, sürdürülebilirlik adına dikkat çekici bir örnek olarak öne çıkıyor. Doğanın korunması ve atıkların geri dönüştürülmesi konusunda toplumsal farkındalık yaratmayı amaçlayan Döngü, sanatı ve çevre bilincini bir araya getirerek toplumun farklı kesimlerine ilham vermeyi hedefliyor.
Sanat ile çevre bilinci buluşuyor
İstanbul’un önemli turizm noktalarından biri olan Şile’de, 2023 yılında Globelink Ünimar ve Şile Belediyesi iş birliğiyle başlatılan Deniz Yüzeyi Temizleme projesinin ikinci fazı tamamlandı. Son bir yıl içinde denizden toplanan atıklar, FMV Işık Üniversitesi’nin katkılarıyla sanata dönüştürüldü ve “Döngü” adlı eser ortaya çıktı. İleri dönüşüm prensipleriyle hazırlanan eser, üç metre yüksekliğinde ve bir buçuk metre eninde soyut bir balık figürü olarak tasarlandı. Eserde kullanılan balık formu, hayatın döngüselliğini ve doğanın dinamiklerini simgeliyor ve Şile Yat Limanı’nda sergileniyor. “Döngü”, çevre bilincini güçlendirmeyi ve sürdürülebilirlik bilincini sanatla vurgulamayı amaçlıyor. Açılış konuşmalarında, Şile Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Soner Berksan, FMV Işık Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgen Osman Demirbaş, FMV Işık Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve eserin tasarımcısı Soyhan Baltacı ile Globelink Ünimar Genel Müdürü Fatih Baş, çevre bilincine ve lojistik sektörünün sorumluluklarına dikkat çekti.
‘’Sürdürülebilir bir dünya için çalışmalarımıza devam edeceğiz’’
Globelink Ünimar Genel Müdürü Fatih Baş, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Globelink Ünimar olarak doğa sevgisi ve çevre bilinci ile hareket ederek, sürdürülebilir bir dünya bırakmak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şile Belediyesi ve Işık Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz bu projede, doğaya olan sorumluluğumuzu sanatla birleştirdik. Bu anlamlı yolculuğun bir parçası olan tüm katılımcılara ve çevre projelerine verdikleri destek için bir kez daha teşekkür ediyoruz. Globelink Ünimar olarak bu değerli iş birliğinin yalnızca çevreye katkı sağlamakla kalmayıp, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmasını da arzuluyoruz,” dedi.
“Döngü” projesi, çevresel sürdürülebilirliğin önemine dikkat çekerken, ileri dönüşüm prensiplerini de topluma tanıtmayı amaçlıyor. Proje, doğaya olan saygıyı ve çevreye duyulan sorumluluğu sanatsal bir ifade ile ortaya koyarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefliyor.
450 kilogram atık sanata dönüştü
2023 yılında hayata geçirilen proje kapsamında Şile kıyılarında çalışan iki uzaktan kontrollü deniz temizleme aracı, Şile Limanı ve Ağva oteller bölgesinde etkinlikler ve organizasyonlar sırasında temizlik faaliyetlerinde bulundu. Yılda 450 kilogramı aşkın atık toplayan bu araçlar, deniz yüzeyinden topladığı atıkları sanatın bir parçası haline getirdi.
İstanbul Marketing Summit 2024’te Yerimizi Aldık!
Globelink Ünimar Pazarlama ve Müşteri Deneyimi Direktörü Bahar Hergül,
Globelink Ünimar 2024 Şirket Organizasyonu, “More Unique Together” Konseptiyle Gerçekleşti
Globelink Ünimar olarak, birlik ve bütünlüğümüzü pekiştirmek adına 5