Endonezya Taşımacılık

Bir tıkla
hızlı,esnek,rekabetçi
teklif al!​

    Teknolojinin gelişmesiyle birlikte dünyamız dört bir yanı ulaşım ve iletişim bakımından birbirine bağlı bir küre haline geldi. Bu olanaklar sayesinde birbirlerine binlerce kilometre uzakta bulunan ülkeler ticaretlerini son derece kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor.

    Lojistik 4.0’ın sunmuş olduğu bu imkanlar sayesinde uluslararası ticaret sistemi adeta bir saat gibi işliyor. Ürünlerini binlerce kilometre uzaklıktaki deniz aşırı ülkelerden sipariş veren alıcılar ve siparişlerini gönderen satıcılar gelişmiş yük takip sistemleri sayesinde nakliye sürecinin her anından haberdar olabiliyor. Ülkemiz de dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasında yer alması dolayısıyla lojistik 4.0’ın sunduğu tüm olanaklardan sonuna kadar faydalanıyor. 2023’e kadar 1 trilyon dolarlık ticaret eşiğini aşma hedefine sahip Türkiye hem komşuları hem de denizaşırı ülkelerle yoğun ticari münasebetlerde bulunuyor. Endonezya da Türkiye'nin yoğun ticari ilişkilerde bulunduğu bu ülkelerden birisi konumunda. İki ülke arasındaki ikili ticaret hacmi her sene 2 milyar doların üzerinde seyrediyor. Türkiye Endonezya’dan senede 1,8 milyar dolarlık ithalat gerçekleştiriyor. Buna karşın bir senede Türkiye’den Endonezya’ya ihraç edilen ürünlerin toplam değeri ise 300 milyon dolar kadar. Lojistik faaliyetleri 15 bin kilometrelik bir mesafede mekik dokuyan 2 milyar dolarlık bu pazar için hayati bir önem arz ediyor.

    advanced divider

    Endonezya Denizyolu Taşımacılığı

    Hint Okyanusu üzerindeki binlerce adadan oluşan Endonezya denizaşırı bir ülke olarak ticari faaliyetlerinde en çok denizyolu taşımacılığını tercih ediyor. Doğal olarak Türkiye ve Endonezya arasında gerçekleştirilen ithalat ve ihracat faaliyetlerinde de en sık tercih edilen nakliye modu denizyolu taşımacılığı. Endonezya uluslararası denizyolu taşımacılığında en çok Jakarta, Banjarmasin, Madura, Cilamaya, Kulau ve Dumai limanlarını tercih ediyor. Bu limanlardan yola çıkan gemiler Süveyş Kanalı’nı aşarak yüklerini Mersin, İzmir, İstanbul ve Kocaeli limanlarında boşaltıyor. Daha sonra ise bu yükler limanlardan karayoluyla ithalatçı firmaların depolama merkezlerine naklediliyor. Aynı rota Türkiye’den ihraç edilen ürünler için de izleniyor.

    Türkiye ve Endonezya arasındaki ticari faaliyetlerde denizyolu taşımacılığı yaygın olarak ağır ve büyük hacimli yüklerin sevkiyatında tercih edilmekte.

    Endonezya Havayolu Taşımacılığı

    advanced divider

    Havayolu taşımacılığı gerek süratli gerekse de oldukça güvenli bir nakliyat olanağı sunması sebebiyle tercih edilen bir taşımacılık modu olarak dikkat çekiyor. Türkiye ve Endonezya arasındaki ithalat ve ihracat faaliyetlerinde ise havayolu en sık tercih edilen ikinci nakliye yöntemi. Bu nakliye modu iki ülke arasında yaygın olarak hafif ama değerli mücevherat, antika eşya, tarihi eser ve tablo gibi yüklerin sevkiyatında tercih ediliyor. Bununla birlikte havayolu canlı hayvan taşımacılığı için de sıklıkla tercih edilmektedir. Türkiye ve Endonezya arasındaki havayolu güzergahında en sık kullanılan havalimanları ise Türkiye’de İstanbul, Esenboğa, ve Adnan Menderes; Endonezya’da ise Densapar, Cakarta, Surabaya ve Semarang havaalanlarıdır.

    Endonezya Karayolu Taşımacılığı

    advanced divider

    Bir adalar devleti olan Endonezya’da karayolu taşımacılığı uluslararası ticarette en az tercih edilen taşımacılık metodudur. Öyle ki ülke içerisindeki sevkiyat işlemlerinde bile karayolu sadece kısa mesafeli sevkiyatlarda tercih edilmekte, şehirler arası sevkiyatlar ise yine denizyolu aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ülkeye denizyoluyla gelen gemiler yüklerini Jakarta, Banjarmasin, Madura ve Cilamaya gibi limanlarda boşaltmakta ve bu yükler yine denizyolu üzerinden ülke içerisine dağıtılmaktadır.

    Size özel müşteri temsilcimizden

    Bir tıkla
    hızlı,esnek,rekabetçi
    teklif al!​