Globelink Ünimar olarak İstanbul bölgesinde depo ve antrepo hizmetlerimiz ile çözüm ortağı olmaya devam devam ediyoruz.
Size özel servislerimizle depolama, elleçleme, paketleme, yurtiçi dağıtım çözümlerimizi entegre lojistik ağımızla birleştiriyoruz. Ambarlı Gümrüğü’ne bağlı antrepomuz ve aynı tesis içerisinde bulunan serbest depo alanlarımızla depolama süreçlerinizi en üst düzey verimlilikle sürdürüyoruz. Lojistik ve depolama süreçlerinde geliştirdiğimiz yeni çözümler ile güncel teknoloji sistemlerini entegre ederek lojistiğin geleceğine yönelik pek çok adım atıyoruz.
Size Özel Hizmetler
Depo yönetiminde zaman ve iş gücünü verimli kullanarak ihtiyaçlarınıza özel hizmetlerimizle cevap verirken, müşterilerimizden aldığımız ürünlerin son kullanıcıya teslimine kadar geçen tüm sürecin yönetimini güven zinciriyle gerçekleştiriyoruz.

Size Özel İçerikler
Ünimar'ı Takip Edin!
Gümrük Hizmetleri
Müşteri hangi sektörde olursa olsun, malının teslim edileceği ülkeye ait gümrük süreçlerini tespit ederek olası problemlere karşı önlem alıyoruz. Lojistik sürecinin önemli bir halkası olarak kabul ettiğimiz gümrük hizmetleri, entegre taşımacılık ile pratik ve sağlıklı şekilde tamamlanmaktadır. Globelink Ünimar olarak verdiğimiz hizmetler aşağıdaki gibidir;
Gümrük noktalarındaki evrak akışı en doğru şekilde tamamlanarak mal tesliminin kusursuz bir şekilde işlenmesi
Müşterilere tüm yasal yükümlülükler hakkında bilgi verilmesi
Gümrük mevzuatı ve yönetmeliklerin getirdiği sonuçların yanı sıra müşteriye çeşitli öneriler sunulması
İthalat ya da ihracat süresince, taşıma işlemlerinin en hızlı ve pratik şekilde tamamlanmasını sağlamak
İşlemlerin hızlı tamamlanmasının sonucunda hem zaman, hem de maliyet avantajının sağlanması
Serbest bölgelerde yapılan ihracat ve ithalat sürecinin kontrol edilmesi
Müşterileri tüm süreç hakkında bilgilendirmenin yanı sıra, karşılıklı güven temellerinin oluşturulması
Tüm işlemlerin titizlikle tamamlanması
Cross-Dock Taşımacılığı

Günümüzün en önemli tedarik zinciri stratejilerinden bir tanesi olan Cross-Docking, Türkçe ismi ile çapraz sevkiyat, mal üretimi tamamlandığı anda lojistik desteğinin sağlanmasını amaçlar.
Çapraz sevkiyat, tedarik zincirinde ortaya çıkabilecek tüm maliyetlerin azaltılmasında büyük rol oynayan bir anlayış sistemidir. Geleneksel yöntemlerde mevcut olan depo kavramı yerini daha pratik ve hızlı bir modele dönüştürmüştür. Bu model, ürünlerin senkronize olarak girip çıkması ile oluşan bir uyumu temsil eder.
Stok mantığının ortadan kaldırılarak daha az maliyetli bir yapı oluşturulması amaçlanmıştır. Geleneksel yöntemlerde firmalar, üretim tamamladıktan sonra depolarda saklanması için tüm ürünleri sevk eder. Depolarda bekleyen ürünler raflara yerleştirilir, satış zamanı geldiğinde ise tüm belgeler tamamlanır, siparişe hazır hale getirilir ve paketlenerek yola çıkılır.
Ürünün depodan sevk edildiği yere kadar yapılan her işlem, şirketler için ciddi bir maliyet yaratır. Şirketleri yalnızca stoklama işlemi için bile daha büyük depolara geçmek durumunda kalabilir. Çapraz sevkiyat sayesinde yukarıda bahsedilen prosedürlerin azaltılması amaçlayarak, yalnızca mal kabulü, bekletme ve sevkiyat işlemleri üzerine yoğunlaşıyoruz. Bekleme sürelerinin en fazla 24 saat olması, işletmenin uzun süreli geniş depo kullanımını en aza indirerek maliyetleri azaltır. Üretimin tamamlanacağı günün bilinmesi, sevkiyat işlemlerinin önceden organize edilmesi, en verimli şekilde taşınması gibi çeşitli prosedürler entegre lojistik destek planı içerisinde yer alır. Çapraz sevkiyat yapabilmek için dikkat edilmesi gereken bazı ön koşullar mevcuttur. Bu koşullar;
Ortaklık gereklilikleri:
Çapraz sevkiyat sistemini tercih eden tüm paydaşlardan tam taahhüt alınır, aynı zamanda süreci bütünüyle takip etmeleri tavsiye edilir.
Paydaşlar arasında iyi iletişim:
Çapraz sevkiyat işlemlerinin en verimli şekilde ilerleyebilmesi için doğru iletişim son derece önemlidir. Paydaşlar arasındaki bilgi akışının hızlı ve doğru olması gerekir. Örnek olarak dünyaca ünlü şirketlerden bir tanesi olan Wall-Mart satış noktası verilerini, birlikte çalıştığı binlerce tedarikçiye aynı anda gönderebilmek için uydu iletişim sistemi geliştirmiştir.
Operasyon sürecinde yaşanan karmaşaların yönetilmesi:
stoklarının azaltılması sonucu ortaya çıkabilecek durumların en iyi şekilde yönetilmesi gerekir. Malzeme akışında herhangi bir aksama yaşanmaması için tüm bölümlerin organize şekilde çalışması büyük önem teşkil eder. Çapraz sevkiyat uygulamaları 3 farklı şekilde yapılır. Bu uygulamalar aşağıdaki gibidir;1. Çapraz sevkiyat uygulaması: Malzemelerin gönderileceği yerin önceden belirenmiş olduğu tedarikçi uygulaması2. Çapraz sevkiyat uygulaması: Önceden belirlenmiş çapraz sevkiyat operatörü uygulaması3. Çapraz sevkiyat uygulaması: Sonradan belirlenmiş çapraz sevkiyat operatörü uygulamasıÇapraz sevkiyat uygulamaları arasından seçim yapmadan önce bilinmesi gereken şey, ürünün teslimat yerinin bilinip bilinmediğidir. Ürünün nereye gideceği bilindiği takdirde 1. çapraz sevkiyat uygulanabilir, planlama süreci tedarikçide yapılır. Tedarikçi son teslimat noktasında bulunması gereken çoklu paletleri oluşturarak planlamayı tamamlar. Diğer durumlarda ise paletler 2. ya da 3. çapraz sevkiyat uygulamalarına göre hazırlanarak işlem tamamlanır.
Uluslararası Entegre Lojistik Dağıtım Hizmeti
Müşterinin pazar hacmini genişletmek, aynı zamanda yurt dışında bilinirliğini arttırmak amacı ile lojistik sürecinin en sağlıklı şekilde tamamlanmasını amaçlıyoruz. Olası risklere karşı her daim hazırlıklı olarak malın zarar görmeden ülkeden çıkışını planlıyoruz.

Gümrüklü ve Gümrüksüz Depolama Hizmetleri
Müşteri talepleri doğrultusunda gümrüklü depolama hizmeti ya da serbest depolanabilen ürünlerin tamamı olan gümrüksüz depolama hizmeti ile ilgili hizmetlerin karşılanmasını amaçlıyoruz.
Ürün girişi ve çıkışında ortaya çıkabilen tüm risklerin önceden belirlenmesi ve müşteri memnuniyetinin en üst seviyelere çıkarılması gerekir. Ürünün ihtiyacı olduğu saklama koşullarının tespit edilmesi ve dünyanın her yerinde depolama imkanının sunulması, entegre lojistik hizmetleri operasyon sürecinin görevlerinden bir tanesidir. Globelink Ünimar olarak müşterinin taleplerine göre 7/24 korumalı özel kamera sistemi, hijyenik ortamların tespiti gibi kriterler de sağlıyoruz.
Katma Değerli Hizmetler
Globelink Ünimar olarak müşterinin tedarik zincirinin başarısını arttırmaya çalışarak, sahip olduğu geniş ağ ve bilgi ile katma değerli hizmet sunuyoruz. Katma değerli hizmetler, iş akışının en verimli şekilde sürdürülmesi, envanter yönetiminin iyileştirilmesi gibi avantajları içermektedir. Müşterinin üretim planına göre;

İthalat ve ihracatta özel konteyner ihtiyaçlarına yanıt verirken sunduğumuz modellerden bazıları şu şekilde sıralanabilir:
Paketleme hizmetleri
(Ortak paketleme, sarma vb.)
Etiketleme ve fiyat etiketi yerleştirilmesi
Ürün kontrolü
Kalite kontrol
Sıralama ve ara montaj hizmetleri
Tekrar yapılandırma
Özelleştirme
(dikme, lazer işlemesi vb.)
Elleçleme hizmetleri
Paketleme hizmetleri
Ambalajlama
Yerleştirme gibi ek hizmetler
lojistik sürecinin en doğru şekilde tamamlanması amacı ile müşteriye sunmaktayız.
Entegre Lojistik Hizmetleri
Bir tıklahızlı,esnek,rekabetçiteklif al!
Ünimar Hep Yanınızda
Dünyayı birbirine bağlıyoruz.
Alanında uzman kadromuz ve operasyon ekibimiz ile müşterilerimize hizmet sunarken, onların ihtiyacı olan denizyolu taşımacılığı hakkında bilgi ve detayları sağlamak konusunda titiz davranıyoruz.
Key Account yönetim departmanımız; müşterilerimize özel atanmış müşteri temsilcilerimiz ile müşteriye özel operasyonel süreç yönetimi, sistem entegrasyonu ve raporlama hizmeti ile butik servis vermektedir.
Tüm servislerimizde hızlı, güvenilir, zamanında evrak teslimi yaparak koşulsuz müşteri memnuniyeti anlayışımızla hizmet sunmak başlıca prensibimizdir.