Filipinler Taşımacılık

Bir tıkla
hızlı,esnek,rekabetçi
teklif al!​

    110 milyonluk nüfusu ve 400 milyar dolarlık Gayri Safi Yurtiçi Hasılası ile Filipinler Pasifik Okyanusu’ndaki ülkeler arasında güçlü ekonomisiyle dikkat çekiyor. Kişi başına düşen milli geliri ortalama 3,5 bin dolar olan Filipinler’in senelik ticaret hacmi ise 165 milyar dolar. En büyük ticaret ortakları Güney Doğu ve Doğu Asya ülkeleri olan Filipinler’in ABD, Hollanda ve Almanya ile de güçlü ticari ilişkileri bulunuyor. Filipinler’in başlıca ithalat kalemleri arasında elektrikli makine parçaları, yarı iletkenler, kablolama sistemleri, depolama üniteleri ve kömür madeni yer alıyor. Ülkenin başlıca ihraç ettiği ürünler ise petrol yağları, yarı iletkenler, monolitik entegre devreler, aşı, hafif metaller, soya yağı ve buğday unu.

    Türkiye ve Filipinler arasındaki ticari ilişkiler ise henüz pandemi öncesi seviyelere gelebilmiş değil. Pandemi başlamadan önce 310 milyon dolar seviyesinde seyreden ikili ticaret hacmi 2021’de 165 milyon dolar olarak gerçekleşti. Yine aynı yılın verilerine göre Türkiye 120 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiği Filipinler’den 45 milyon değerinde mal ithal etmiş. Filipinler’e ihraç ettiğimiz ürünler arasında savunma sanayi ürünleri, ilaçlar ve ilaç hammaddeleri, tütün, parfüm, beyaz et, elektrikli ocaklar ve ısıtıcılar, makarna ve çeşitli kimyasallar yer alıyor. Buna karşın ülkeden ithal ettiğimiz ürünler ise Hindistan cevizi, tropikal meyveler, sentetik lifler ve odun kömürü.

    advanced divider

    Filipinler Denizyolu Taşımacılığı

    Günümüz teknolojisi çeşitli taşımacılık sistemlerini mümkün kılıyor olsa da denizyolu taşımacılığı uluslararası ticarette tercih edilen en eski sevkiyat yöntemi. Denizyolu taşımacılığı farklı bir ülkeye gönderilecek ürünlerin limanlar arasındaki sevkiyatının denizyolu üzerinden gerçekleştirildiği sevkiyat yöntemidir. Zamanlama ve uluslararası prosedürlere uygunluk bakımından profesyonelce sürdürülmesi gereken denizyolu sevkiyatları günümüzün en düşük maliyetli taşımacılık yöntemi olarak bilinmektedir.

    Pasifik Okyanusu’ndaki bir ada ülkesi olan Filipinler için de denizyolu taşımacılığı ticari faaliyetlerde kritik bir rol oynamaktadır. Öyle ki ülkenin en yakın komşularıyla dahi gerçekleştirdiği ticari münasebetlerin büyük ölçüde denizyolu üzerinden yürütülmesi zorunludur. Kısacası denizyolu taşımacılığının Filipinler’in komşularıyla olan ticari faaliyetlerini sürdürebilmesi için büyük öneme sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bu durum deniz aşırı ülkeler olan Türkiye ve Filistin’in ikili ticari ilişkilerinde de kendisini göstermektedir. Türkiye ve Filipinler arasındaki ithalat ve ihracat faaliyetlerinde yük taşıyan gemiler mutlaka Süveyş Kanalı’nı kullanmak suretiyle Akdeniz, Kızıldeniz ve Pasifik Okyanusu güzergahını izlemektedir. İki ülke arasındaki ticari faaliyetlerde yaygın olarak kullanılan limanlar ise Filipinler’de Batangas, Cebu ve Davao; Türkiye’de ise Mersin, İzmir ve İstanbul limanlarıdır.

    Filipinler Havayolu Taşımacılığı

    advanced divider

    Lojistik teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte havayolu taşımacılığı ticari faaliyetlerde de yaygın olarak kullanılmaktadır. Her ne kadar diğer nakliye yöntemlerine kıyasla biraz daha maliyetli olsa da gerek hızlı gerekse de güvenli bir sevkiyat imkanı sunması sebebiyle yaygın olarak tercih edilmektedir. Bir ada ülkesi olan Filipinler’in ticari ilişkilerinde ise havayolu taşımacılığı denizyolundan sonraki tek taşımacılık seçeneğidir. Bu yüzden Filipinler uluslararası ticarette havayolu taşımacılığını sık sık tercih eden ülkeler arasında yer almaktadır. Havayolu Türkiye ve Filipinler arasındaki ticari ilişkilerde de kullanılan bir taşımacılık modudur. Ülkemizden Filipinler’e ihraç edilen ilaç ve ilaç hammaddeleri, beyaz et ve çeşitli kimyasallar hızlı sevkiyat imkanı sunan havayoluyla gönderilmektedir. Aynı zamanda Filipinler’den ihraç ettiğimiz bozulabilir meyve ve sebzelerin sevkiyatı için de yine havayolu taşımacılığı kullanılmaktadır.

    Size özel müşteri temsilcimizden

    Bir tıkla
    hızlı,esnek,rekabetçi
    teklif al!​