Güney Kore Taşımacılık

Bir tıkla
hızlı,esnek,rekabetçi
teklif al!​

    Dünya üzerinde bulunan her nokta, gelişmiş ulaşım ve iletişim olanakları sayesinde adeta birbirine bağlı haldedir. Bu olanaklar dünyanın en uzak noktasındaki ülkelerin birbirleri ile derin ilişkiler kurarak ticari faaliyetlerini geliştirmesine de imkan tanımaktadır.

    Türkiye ve Güney Kore arasındaki ticari ilişkiler de uluslararası lojistik faaliyetlerinin gelişmesiyle hız kazanmıştır. Bu ilişkiler 2013 tarihli Hizmet Ticareti Anlaşması ve 2018 tarihli Yatırım Anlaşması ile daha da genişletilmiştir. Bu anlaşmalarla temel olarak Güney Kore ile gerçekleştirilen ithalat ve ihracat faaliyetlerinde tarife ve tarife dışı engellerle birlikte teknik engeller de ortadan kaldırılmıştır. Güney Kore ve Türkiye arasında imzalanan bu tür anlaşmalarla iki ülke arasındaki ticaretin kolaylaştırılması ve sürdürülebilir kılınması amaçlanmıştır.

    Amerika’ya Denizyolu Taşımacılığı Hizmetleri
    advanced divider

    Güney Kore Denizyolu Taşımacılığı

    Türkiye ile Güney Kore arasında gerçekleştirilen ithalat ve ihracat faaliyetlerinde en sık tercih edilen taşıma modu denizyolu taşımacılığıdır. İki ülke arasındaki denizyolu taşımacılığında Türkiye’den ihraç edilecek ürünler ilk olarak karayolu ile İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Mersin başta olmak üzere limanların olduğu şehirlere götürülür. Ardından da ister konteyner, ister dökme, isterse de proje kargo olarak gemilere yüklenerek sefere hazırlanır. Sevkiyatı gerçekleştiren gemiler Güney Kore’de Busan, Ulsanarea, Yeosu ve Incheon limanlarında yüklerini boşaltır. Güney Kore’den ithal edilen ürünler için de aynı rota izlenir. Türkiye ve Güney Kore arasındaki denizyolu sevkiyatlarında ihtiyaçlara bağlı olarak FCL veya LCL taşımacılık seçeneklerinden birisi tercih edilmektedir. Sevkiyatlarda yaygın olarak kullanılan konteyner tipleri 20’lik, 40’lık, ISO tank, reefer, flexitank ve open top konteyner türleridir.

    Intermodal Taşıma

    Güney Kore Demiryolu Taşımacılığı

    advanced divider

    Demiryolu taşımacılığı Türkiye ve Güney Kore arasında gerçekleştirilen sevkiyatlarda önemli bir taşımacılık alternatifi olarak kendini göstermeye başlamıştır. Demiryolu taşımacılığının en önemli avantajlarından birisi daha az karbon salınımı ile çevre dostu bir taşımacılık alternatifi sunuyor olmasıdır. Demiryolu sevkiyatlarında mücbir nedenler dışında gecikmelerin yaşanmaması da bu taşıma türünün bir diğer önemli avantajıdır. Demiryolu taşımacılığı diğer taşıma modlarına kıyasla büyük hacimli ve ağır ürünlerin sevkiyatında da daha avantajlı bir taşıma olanağı sunar.
    Avrupa’dan Asya’ya uzanan demiryollarının Modern İpek Yolu ve OBOR projesi ile entegre edilmesiyle birlikte ürünlerin sevkiyatları güvenli, hızlı ve adrese teslim bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Türkiye Modern İpek Yolu’nun Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan bağlantı noktasında yer almaktadır. Bu yüzden Güney Kore de dahil olmak üzere Asya’nın ve Avrupa’nın en uzak noktalarına mal sevkiyatı bu yolla gerçekleştirilebilmektedir. Demiryolu taşımacılığı, aynı zamanda diğer taşıma modlarıyla entegre olan yapısı ile çeşitli alternatifleri kullanılmasına olanak tanımaktadır.

    Güney Kore Havayolu Taşımacılığı

    advanced divider

    Türkiye ve Güney Kore arasındaki senelik ticaret hacmi yedi milyar dolardan fazladır. Güney Kore ile gerçekleştirilen ithalat ve ihracat faaliyetleri gelişimini büyük bir hızla sürdürmektedir. Uluslararası lojistiğin gelişmesi iki ülke arasındaki ticari faaliyetlerin ilerlemesinde büyük paya sahiptir. Uluslararası lojistikte taşıma modları arasında en hızlı ve güvenli sevkiyat seçeneğini ise havayolu taşımacılığı sunmaktadır. İki ülke arasındaki ticaret hacminin büyüklüğüne istinaden hem ithalat hem de ihracat amaçlı havayolu seferleri düzenli olarak gerçekleştirilmektedir. Türkiye ve Güney Kore arasında havayolu daha çok proje taşımacılığı, transit taşımacılık, charter taşımacılık, bozulabilir ürün taşımacılığı ve zaman hassasiyetine sahip yükler için özel taşımacılık amaçlarıyla tercih edilmektedir. Seoul, Jeju, Muan, Ulsan ve Yeosu Güney Kore’de uluslararası havayolu taşımacılığı için en sık kullanılan havalimanlarıdır.

    Size özel müşteri temsilcimizden

    Bir tıkla
    hızlı,esnek,rekabetçi
    teklif al!​