İngiltere Taşımacılık

Bir tıkla
hızlı,esnek,rekabetçi
teklif al!​

    İngiltere 2,7 trilyon doları aşan gayri safi yurtiçi hasılası ile dünyanın en büyük beşinci ekonomisi konumundadır. İthalat ve ihracatın dengeli bir şekilde seyrettiği ülkede toplam ticaret hacmi 1,8 trilyon dolar civarında seyretmektedir. İngiltere’nin en büyük ticaret ortakları arasında Hollanda, Fransa, Almanya, Çin, İrlanda ve Amerika Birleşik Devletleri bulunmaktadır.

    2019 yılına ait veriler göz önüne alındığında İngiltere Türkiye’nin en çok ihracat gerçekleştirdiği ikinci ülke konumundadır. Bu veriye ek olarak, İngiltere her sene en fazla ithalat gerçekleştirdiğimiz ülkeler arasında ilk on sırada yer almaktadır. Yine 2019 senesine ait verilere göre İngiltere Türkiye’nin en büyük altıncı ticaret ortağı olma unvanına sahiptir.
    Türkiye, İngiltere’den dizel ve yarı dizel motorlarla birlikte otomobil ve demir-çelik ürünleri ithal etmektedir. Tedavi ve korunma amaçlı ilaçlar da İngiltere’den ithal ettiğimiz önemli ürünlerdendir. Buna karşın Türkiye’den İngiltere’ye tekstil ve hazır giyim ürünlerinin yanı sıra altın, motorlu taşıtlar, makineler ve elektrik iletkenleri başta olmak üzere birçok ürün ihraç edilmektedir. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi amacıyla 2020’nin Aralık ayında Serbest Ticaret Anlaşması imzalanmıştır. Bu anlaşma 1 Ocak 2021’de yürürlüğe girmiştir. Bu anlaşma Türkiye’nin yanı sıra Brexit ardından yeni pazar arayışına giren İngiltere için de büyük önem arz etmektedir. Anlaşma ile birlikte hali hazırda yirmi beş milyar dolar olan ikili ticaret hacminin her sene artarak devam etmesi amaçlanmaktadır.

    Amerika’ya Denizyolu Taşımacılığı Hizmetleri
    advanced divider

    İngiltere Denizyolu Taşımacılığı

    Uzun yıllardır ticaretin gelişmesine katkıda bulunan denizyolu taşımacılığı, coğrafi keşifler ve Sanayi Devrimi’nin ardından İngiltere’nin dış ticarette pay sahibi olması noktasında katkı sağlamıştır. Günümüzde de uluslararası ticarette sıklıkla tercih edilmeye devam eden denizyolu lojistiği İngiltere’nin ithalat ve ihracat süreçlerinde de en sık tercih edilen taşıma modlarından birisidir. Coğrafi yapısı uyarınca bir ada ülkesi olan İngiltere, denizyolu taşımacılığının sunduğu avantajla gerek kıta Avrupası ile gerekse de farklı kıtalarda bulunan ticaret ortakları ile ilişkilerine devam etmektedir. İngiltere ve Türkiye’nin coğrafi konumları düşünüldüğünde ithalat ve ihracat işlemlerinin tamamlanması için tercih edilebilecek yollardan birisinin de deniz taşımacılığı olduğu görülmektedir. Son derece hızlı ve oldukça güvenli bir taşıma modu olan denizyolu taşımacılığının bir diğer avantajı ise tek seferde çok fazla yükün taşınabilmesine olanak sağlamasıdır. Denizyolu üzerinden gerçekleştirilen sevkiyatlar havayolu taşımacılığına göre daha uzun sürse de az önce belirtilen avantajları göz önünde bulundurulduğunda ticaret süreçlerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Ülkemizde İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Mersin başta olmak üzere uluslararası limanlardan kalkan gemiler Cebelitarık Boğazı üzerinden Akdeniz’den çıkıp Atlantik Okyanusu’nda seyrettikten sonra İngiltere’de bulunan limanlarda yüklerini boşaltmaktadır. Aynı rota İngiltere’den ülkemize yapılacak gönderiler için de izlenmektedir. Türkiye, gelişmiş liman altyapısı ve Globelink Ünimar gibi alanında uzman lojistik şirketlerle tüm sürecin sorunsuz işlediği bir konumdadır.

    Intermodal Taşıma

    İngiltere Havayolu Taşımacılığı

    advanced divider

    Güvenli ve hızlı sevkiyat taleplerinin değişmez taşımacılık modu olan havayolu lojistiği İngiltere gibi ticari ilişkilerin yoğun olarak yürütüldüğü ülkelerde bulunan firmaların sık tercih ettiği taşıma yöntemlerinin başında gelmektedir. Türkiye ve İngiltere arasındaki ticari faaliyetlerde havayolu taşımacılığı yaygın olarak zaman hassasiyetine sahip gıda, çiçek, değerli eşyalar, antikalar, değerli evraklar gibi ürünler için kullanılsa da genel kargo sınıfına giren ürünlerin ithalat ve ihracat süreçlerinde de uçak kargodan faydalanılmaktadır. İki ülke arasındaki havayolu sevkiyatlarında en sık kullanılan havaalanları Türkiye’de İstanbul, Esenboğa, İzmir Adnan Menderes iken İngiltere’de ise Londra, Manchester, Edinburgh ve Glasgow havalimanlarıdır. Bu havalimanlarına yapılacak ara nakliyeler veya son kullanıcıya yapılacak teslimatlar ise karayolu taşımacılığı ile yapılmaktadır.

    İngiltere Karayolu Taşımacılığı

    advanced divider

    İngiltere’ye gerçekleştirilecek ithalat ve ihracat işlemleri için tercih edilecek taşıma modlarından bir diğeri de karayolu taşımacılığıdır. İngiltere’nin coğrafi konumu düşünüldüğünde Türkiye ile yapılacak ithalat ve ihracat işlemlerinin karayolu ile tamamlanması mümkün değildir. Bu noktada ülkemizden karayolu ile çıkan araçlar Avrupa’yı geçtikten sonra gemiler vasıtasıyla İngiltere’ye giriş yapabilirler. Ardından da istenilen her noktaya kapıdan kapıya teslimat sağlanabilir. Globelink Ünimar alanında uzman ekibiyle hem FTL hem de parsiyel taşımacılık opsiyonu sunmaktadır. Aynı zamanda Globelink Ünimar çift rejimli ve ısı kontrollü araçları ile soğuk zincir taşımacılığı çözümleri sunarak bozulabilir ürünleri ilk günkü tazeliğiyle teslim etmektedir.

    Size özel müşteri temsilcimizden

    Bir tıkla
    hızlı,esnek,rekabetçi
    teklif al!​