Malezya Taşımacılık

Bir tıkla
hızlı,esnek,rekabetçi
teklif al!​

    Malezya, Güney Doğu Asya’nın en önemli uluslararası ticaret güzergahlarından birisidir. Ülke konumu itibariyle denizaşırı sevkiyatlarda kilit bir bağlantı noktası olma özelliğine sahiptir. Bulunduğu konum itibariyle okyanus ötesi ülkelerden deniz ve havayoluyla, üretim merkezi olan Hindistan ve Çin gibi diğer Uzak Doğu ülkelerinden ise tüm taşıma modlarıyla yoğun bir ticaret ilişkisi içerisindedir.

    Denizyolu taşımacılığı ticaret ilişkilerinin ortaya çıkmaya başladığı ilk günlerden beri Akdeniz ülkelerinde olduğu gibi Uzak Doğu ülkelerinde de en önemli taşıma modlarından birisi olmuştur. Dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi olan Japonya gibi bir ada ülkesi için ise denizyolu lojistiği çok daha kritik ve stratejik bir öneme sahiptir. Japonya'nın ithalat ve ihracat faaliyetleri büyük ölçüde denizyolu üzerinden gerçekleştirilmektedir.
    Türkiye ve Japonya arasındaki ticari faaliyetlere bakıldığında ise, iki ülke arasında çok uzun bir mesafe olmasına rağmen denizyolunun en sık tercih edilen taşıma modu olduğu görülmektedir. İki ülke arasındaki ticari faaliyetlerin çok büyük bir bölümü denizyolu taşımacılığı aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Kuji, Miyako, Soma, Hitachi ve Kashima gibi limanlarda yüklenen gemiler Hint Okyanusu’nu geçerek Kızıldeniz’e girmekte ve Süveyş Kanalı’nı geçtikten sonra ülkemize varmaktadır. Mersin, İzmir, Bursa, Samsun, İzmit ve İstanbul başta olmak üzere ülkemizin önemli limanlarında boşaltılan yükler yurtiçi taşımacılık servisleri ile ülke içerisine karayolu taşımacılığıyla dağıtılmaktadır. Aynı güzergah ülkemizden Japonya’ya ihraç edilen ürünler için de izlenmektedir.

    Malezya Denizyolu Taşımacılığı

    advanced divider

    Hint Okyanusu’nun kalbinde yer alan Malezya, Endonezya ve Singapur gibi ada ülkelerine deniz yoluyla, Tayland ve Brunei’ye ise karayolu ile komşudur. Malezya’ya karayolu üzerinden ulaşmanın tek yolu Tayland veya Brunei’den geçmektedir. Bu yüzden başta okyanus ötesi devletler olmak üzere birçok ülke Malezya ile ticari işlemlerini denizyolu üzerinden gerçekleştirmeyi tercih etmektedir. Malezya, doğal kaynaklar ve madenler bakımından zengin bir ülkedir ve ülkenin ihraç mallarını da büyük ölçüde bu ürün kalemleri oluşturmaktadır. Ülkemiz açısından da bir denizaşırı ülke olan Malezya ile gerçekleştirilen ticari süreçlerde coğrafi koşullar nedeniyle çoğunlukla denizyolu taşımacılığı tercih edilmektedir. Türkiye’den denizyolu ile Malezya’ya sevkiyatı yapılacak ürünler diğer taşıma modlarıyla birlikte İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Mersin başta olmak üzere limanlara taşınır. Bu limanlardan kalkan gemiler Süveyş Kanalı aracılığıyla önce Kızıldeniz’e, oradan da Hint Okyanusu’na açılır. Uluslararası ticarete konu olan ürünleri taşıyan gemiler genellikle Malezya’ya ülkenin denize açılan ana kapısı konumundaki Port Klang Limanı’ndan giriş yapar. Uluslararası ticaret açısından önemli bir konumda olan Port Klang, dünyanın on üçüncü işlek aktarma limanı ve on altınca işlek konteyner limanıdır. Aynı rota Malezya’dan Türkiye’ye gönderilen ticaret malları için de takip edilir.

    Amerika’ya Denizyolu Taşımacılığı Hizmetleri
    Proje Taşımacılığı

    Malezya Karayolu Taşımacılığı

    advanced divider

    Malezya, ithalat ve ihracat faaliyetlerinde uluslararası karayolu taşımacılığının tercih edilmediği ülkeler arasında yer almaktadır. Karayolu taşımacılığı daha çok Uzak Doğu’nun üretim anlamındaki lokomotif ülkeleri olan Hindistan ve Çin ile ithalat ve ihracat süreçlerinde tercih edilebilse de bu ülkelerin de Malezya ile ticari süreçlerini ağırlıklı olarak denizyolu üzerinden yürüttüklerini belirtmekte fayda bulunmaktadır. Bu bağlamda Türkiye ile Malezya arasında gerçekleştirilen ithalat ve ihracat operasyonlarında doğrudan karayolu taşımacılığının tercih edilmesi mümkün değildir. Ancak, diğer taşıma modları ile transferi sağlanan ürünlerin ara nakliyeleri veya son teslimat noktasına gönderimlerinde karayolu taşımacılığında kullanılan araçlar tercih edilebilir.

    Malezya Havayolu Taşımacılığı

    advanced divider

    Gelişen teknoloji ile birlikte kargo uçaklarının kapasitesinin ve menzilinin artması ile havalimanlarının da gelişimi ve yenilenmesi ile birlikte havayolu taşımacılığı süreçleri daha elverişli hale gelmiştir. Uluslararası havayolu taşımacılığı da bu sebeple son dönemlerin en fazla tercih edilen taşımacılık modlarından birisi haline gelmiştir. Havayolu taşımacılığı genellikle zaman hassasiyetine sahip ürünlerin gönderimlerinde tercih edilmektedir. Gıda ürünleri başta olmak üzere bozulabilir ürünler için de uygun bir taşımacılık modu olan havayolu taşımacılığı oldukça hızlı ve güvenilir olmasıyla ön plana çıkmaktadır. Türkiye ve Malezya arasında ise havayolu yaygın olarak proje taşımacılığı, transit taşımacılık ve charter taşımacılık faaliyetleri için tercih edilir. Ülkemizdeki havalimanlarından kalkan uçaklar yüklerini Malezya’nın Kota Kinabalu, Kuala Lumpur ve Kuching havaalanları başta olmak üzere teslim noktasına yakın olan noktaya teslim eder. Türkiye ve Malezya arasında havayolu taşımacılığı ile gerçekleştirilen sevkiyatların fiyatları ise yükleme ve boşaltma limanları arasındaki mesafeye, ürünün özelliklerine, ağırlık, en, boy, yükseklik gibi ölçülere göre değişiklik göstermektedir. Globelink Ünimar, alanında uzman ekibiyle tercih ettiğiniz taşıma modu ne olursa olsun sizin için en uygun rotayı sunmaktadır.

    Intermodal Taşıma

    Size özel müşteri temsilcimizden

    Bir tıkla
    hızlı,esnek,rekabetçi
    teklif al!​