Peru Taşımacılık

Bir tıkla
hızlı,esnek,rekabetçi
teklif al!​

    Güney Amerika Kıtası’nın batısında yer alan Peru’nun Gayri Safi Yurt İçi Hasılası 220 milyar dolardır. 33 milyonluk bir Latin Amerika ülkesi olan Peru’da kişi başına düşen milli gelir ise 6 bin 500 Amerikan dolarıdır.

    Yıllık ticaret hacmi 70 milyar dolardan biraz daha fazla olan Peru’da ithalat ve ihracat faaliyetleri dengede seyretmektedir. Her sene 34 milyar dolarlık ürün ithal eden Peru yurt dışına 36 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirmektedir. Ülke gümüş, bakır, kalay, cıva, lityum ve altın kaynakları bakımından oldukça zengindir ve bu madenler ülkenin ihracatında önemli bir yere sahiptir. Pasifik Okyanusu’nun kıyılarında bulunan Peru ile ülkemiz arasındaki ticari faaliyetler pandemi öncesi dönemle kıyaslandığında hareketlilik göstermektedir. İki ülke arasındaki ikili ticaret hacmi 250 milyon dolar seviyesinde olmakla birlikte ithalat ve ihracat dengesi Türkiye lehine seyretmektedir. Peru'dan yıllık 75 milyon dolarlık ürün ithal eden Türkiye ülkeye 175 milyon dolar değerinde ihracat gerçekleştirmektedir. Dış dünya ile ticari ilişkilerini artırma çabasında olan Peru aynı zamanda Türkiye’nin de aralarında bulunduğu Hindistan ve El Salvador gibi önemli ülkelerle STA görüşmeleri yürütmektedir.

    advanced divider

    Peru Denizyolu Taşımacılığı

    Latin Amerika’nın coğrafi olarak en büyük üçüncü ülkesi konumundaki Peru’nun Pasifik Okyanusu’ndaki kıyı şeridi 2 bin 500 kilometreye yakındır. Bu yüzden denizyolu taşımacılığı Peru’nun son dönemlerdeki dış ticaret atılımında çok önemli bir rol oynamaktadır. Peru Güney Amerika ülkeleri dışındaki tüm ticari partnerleri ile gerçekleştirdiği ticari faaliyetlerini denizyolu üzerinden sürdürmektedir. Denizyolu taşımacılığı Türkiye ve Peru arasındaki ticari faaliyetlerde de büyük öneme sahiptir. İki ülke arasında birden fazla deniz ve okyanus bulunmaktadır. Türkiye ve Peru arasındaki mesafe Panama Kanalı, Atlas Okyanusu, Cebelitarık Boğazı ve Akdeniz güzergahından hesaplandığında 12 bin km civarındadır. Bununla birlikte rota Pasifik Okyanusu, Hint Okyanusu, Süveyş Kanalı ve Akdeniz güzergahını izlediğinde ise iki ülke arasındaki mesafe ikiye katlanmaktadır.

    Bu sebeple Pasifik Okyanusu’na kıyısı olmasına rağmen Peru; Türkiye ile gerçekleştirdiği ticari faaliyetlerinde yaygın olarak ilk rotayı tercih etmektedir. Bu güzergahta sefer yapan gemilerin en sık tercih ettiği limanlar arasında ise Peru’da Cabo Blanco, Paita, Bayovar ve Talara; ülkemizde ise İzmir, Mersin, İstanbul ve Kocaeli limanları yer almaktadır.

    Peru Havayolu Taşımacılığı

    advanced divider

    Teknolojinin gelişmesiyle birlikte uluslararası ticaretteki kullanımı da yaygınlaşan havayolu taşımacılığı Peru’nun ihracatında önemli bir yere sahiptir. Peru toplam ihracatının %70’lik bir kısmını oluşturan değerli madenleri genellikle havayolu ile ihraç etmektedir. Havayolu taşımacılığı Türkiye ve Peru arasındaki ticari faaliyetlerde ise altın, gümüş, mücevherat ve canlı hayvan taşımacılığında tercih edilen nakliye modudur. Peru’nun ticari amaçlı uçuşlarda en sık kullandığı havalimanı ise başkentte bulunan Jorge Chavez Uluslararası Havalimanı’dır. Türkiye ve Peru arasındaki iki yönlü ticari uçuşlarda yaygın olarak kullanılan diğer havaalanları İstanbul, İzmir ve Ankara şehirlerinde yer almaktadır.

    Size özel müşteri temsilcimizden

    Bir tıkla
    hızlı,esnek,rekabetçi
    teklif al!​