Senegal Taşımacılık

Bir tıkla
hızlı,esnek,rekabetçi
teklif al!​

    Ülke son yıllarda iş ve ticaret alanında da adından söz ettiriyor. Senegal'in ekonomisi istikrarlı bir şekilde büyüyor ve ülke yabancı yatırımlar için giderek daha cazip bir yer haline geliyor. Senegal ekonomisinin önemli sektörü de tarımdır.

    Ülke verimli toprakları ile tanınır. Yer fıstığı, darı ve sorgum da dâhil olmak üzere birçok çeşitli ürünlerin önemli bir üreticisidir. Bu sektör nüfusun önemli bir bölümünü istihdam etmekte ve ülkenin GSYH’sına büyük katkı sağlamaktadır. İmalat sanayi de Senegal ekonomisine önemli bir katkı sağlamayan bir diğer sektördür. Ülke gelişmiş bir tekstil endüstrisine sahiptir. Ayrıca elektronik, beyaz eşya gibi tüketim malları üreten ve artan sayıda fabrikalara ev sahipliği yapmaktadır. Türkiye ile Senegal arasındaki ticari ilişkiler son yıllarda istikrarlı bir şekilde artmaktadır. Her iki ülke de karşılıklı fayda sağlayan ekonomik ortaklıklar için potansiyelin farkındadır. Türkiye'nin güçlü imalat sektörü ve Senegal'in zengin doğal kaynakları birbirini tamamlayan bir ticaret ilişkisini oluşturmaktadır. Türkiye ile Senegal arasındaki ticaretin en önemli avantajlarından biri, her iki ülkenin de ihracat pazarlarını çeşitlendirebilmesidir. Senegal gübre yapımında kullanılan fosfatın önemli bir üreticisidir ve Türkiye de bu kaynağın önemli bir ithalatçısıdır. Ayrıca, Türkiye'nin tekstil endüstrisi Senegal'in büyük pamuk üretiminden faydalanabilir. İhracatın bu şekilde çeşitlendirilmesi her iki ülkenin de tek bir pazara olan bağımlılığını azaltarak ekonomilerini daha dirençli hale getirmektedir.

    advanced divider

    Denizyolu İle Ticaret

    Türkiye ile Senegal arasındaki deniz ticareti, her iki ülkenin ekonomik büyümesi ve kalkınması için büyük önem taşımaktadır. Ekonomik bağların güçlendirilmesine yönelik çabaların devam etmesiyle birlikte, iki ülke arasındaki ticaret hacmi gün geçtikçe artmaktadır. Avrupa ve Asya'nın kesişme noktasındaki stratejik konumuyla Türkiye, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerindeki denizyolu ticareti için önemli bir merkez görevi görmektedir. Senegal ise Senegal Nehri'nin ağzındaki stratejik konumuyla Batı Afrika ekonomisinde önemli bir yer edinmiştir. Son yıllarda iki ülke arasındaki deniz ticaret hacmi artmakta olup, Türkiye'nin Senegal'e ihracatı 2020 yılında %20'nin üzerinde artış göstermiştir. Denizyolu ihracatının avantajlarından biri de diğer taşımacılık türlerine kıyasla maliyet etkinliğidir. Malların deniz yoluyla nakliyesi genellikle hava veya kara yolundan daha ucuzdur, bu da birbirleriyle ticaret yapmak isteyen ülkeler için daha cazip bir seçenek haline getirir.

    Senegal gibi aralarındaki mesafenin önemli olduğu ülkeler için geçerlidir. Bu durum, çok çeşitli bir imalat sanayine sahip olan ve Senegal'e çok çeşitli mallar ihraç edebilen Türkiye için özellikle faydalıdır.

    Havayolu ile Taşımacılık

    advanced divider

    Türkiye ve Senegal arasındaki ticari ilişkiler havayolu ticareti ile güçlenmektedir. Türkiye-Senegal havayolu ticaretinin faydası da malların kolayca ihraç ve ithal edilebilmesidir. Daha fazla uçuşun mevcut olması sayesinde her iki ülkedeki işletmeler ürünlerini diğer ülkeye daha hızlı ve güvenli bir şekilde gönderilebilmektedir. Bu da ticaretin ve ekonomik büyümenin artmasının yanı sıra yeni iş alanlarının yaratılmasına da yol açmaktadır. Senegal’in hava taşımacılığı nispeten küçük olmakla birlikte büyümektedir. Kargo için ana havalimanı başkent Dakar'da bulunan Dakar-Yoff-Léopold Sédar Senghor Uluslararası Havalimanı'dır. Senegal'deki hava taşımacılığının büyümesi temel olarak ülkenin güçlü tarım sektörünün yanı sıra Afrika ve Avrupa pazarlarına olan yakınlığı büyük bir etkendir. Ülke dünyanın dört bir yanındaki pazarlara meyve, sebze ve fındık gibi çeşitli tarım ürünleri ihraç etmektedir. Ayrıca, Senegal'in tekstil endüstrisi de ürünlerini uluslararası pazarlara ihraç etmek için büyük ölçüde hava taşımacılığını kullanmaktadır.

    Size özel müşteri temsilcimizden

    Bir tıkla
    hızlı,esnek,rekabetçi
    teklif al!​