Tunus Taşımacılık

Bir tıkla
hızlı,esnek,rekabetçi
teklif al!​

    2019 senesinde gayri safi yurt içi hasılası 40 milyar doları aşan Tunus ekonomisi her yıl %2’lik bir büyüme gösteriyor. 2019 senesinde 17 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Tunus aynı yıl içerisinde 22 milyar dolar değerinde mal ithal etmiş.

    Ülkenin başlıca ticaret ortakları ise Fransa, İtalya ve Almanya. Ekonomisi hala gelişmekte olan Tunus’un ithal ettiği ürünler arasında ilk sıralarda mineral yakıtlar ve yağlar ile elektronik cihazlar ve makineler yer alıyor. Buna karşın Tunus dışarıdan yine elektronik cihazlar, mineral yağ ve yakıtlar ile tekstil ürünleri ihraç ediyor. Türkiye ve Tunus arasındaki ticari ilişkilere bakacak olursak ikili ticaret hacminin 2014 senesinden beri 1 milyar dolar seviyesinde seyrettiğini gözlemleyebiliriz. İki ülke arasındaki ticari faaliyetlerde ithalat ve ihracat dengesi ise Türkiye’den yana. Her sene 850-900 milyon dolarlık ürün ihraç ettiğimiz Tunus’tan 150-200 milyon dolarlık ürün ithal ediyoruz. Tunus’a ihraç ettiğimiz ürünler arasında başı tekstil ürünleri ile motorlu taşıtlar çekiyor. Ülkeden ithal ettiğimiz başlıca ürünler ise gübreler ve anorganik kimyasallar. Ülkemize her sene 100 binden fazla turist gönderen Tunus ile Türkiye arasında hala aktif olan iş birliği mekanizmaları ise Türkiye-Tunus Ortaklık Komitesi ve İş Konseyi.

    advanced divider

    Tunus Denizyolu Taşımacılığı

    Denizyolu taşımacılığı Akdeniz’e kıyısı bulunan medeniyetlerin gelişiminde büyük rol oynamış bir sevkiyat yöntemidir. Bu medeniyetlerin ticari faaliyetlerle zenginleşmeleri ve birbirleriyle etkileşim kurmaları denizyolu taşımacılığı sayesinde mümkün hale gelebilmiştir. Öyle ki bir zamanlar Tunus’un bulunduğu topraklarda hüküm sürmüş Kartaca Medeniyeti de deniz ticareti sayesinde çok büyük bir zenginliğe erişmiş ve Akdeniz’de yıllar boyunca adından söz ettirmiştir. Denizyolu taşımacılığı Akdeniz’e 1200 kilometrelik kıyısı bulunan Tunus için bugün de son derece önemli bir sevkiyat yöntemi. Ülkenin en büyük ticari partnerleri durumundaki Fransa, Almanya ve İtalya ile gerçekleştirilen ithalat ve ihracat faaliyetlerinin büyük bölümü denizyolu üzerinden sürdürülüyor.

    Türkiye ve Tunus arasındaki ticari ilişkilerde de benzer bir durum söz konusu. İki ülke arasındaki ithalat ve ihracat faaliyetleri büyük ölçüde hem ucuz hem de güvenli bir nakliye imkanı sunan denizyolu üzerinden gerçekleştiriliyor. Tunus’un en önemli limanları ise Sfax, Sousse, Tazerka ve Tunis limanlarıdır.

    Tunus Havayolu Taşımacılığı

    advanced divider

    Her ne kadar günümüzdeki ticari faaliyetlerde yaygın olarak kullanılsa da havayolu taşımacılığı henüz Tunus’un sık sık tercih ettiği bir sevkiyat yöntemi değil. Bu taşımacılık yöntemi ticari faaliyetler için son derece hızlı ve güvenli bir sevkiyat imkanı sunuyor. Bu yüzden havayolu taşımacılığı Tunus’un ithalat ve ihracat faaliyetlerinde şimdilik sadece acil olarak gerçekleştirilmesi gereken sevkiyatlarda ve değerli ürünlerin nakliyesinde tercih ediliyor. Türkiye ve Tunus arasındaki ticari faaliyetlerde en sık kullanılan havaalanları ise İstanbul, İzmir ve Esenboğa ile Bizerte, Cerbe ve Tunis havalimanlarıdır.

    Size özel müşteri temsilcimizden

    Bir tıkla
    hızlı,esnek,rekabetçi
    teklif al!​