Globelink Ünimar, e-ticaret ve Dijitalleşmeye Odaklanıyor

Globelink Ünimar, e-ticaret ve dijitalleşmeye odaklanıyor

Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi (ETGB) belgesi alarak, sınır ötesi e-ticaret faaliyetlerini genişleten Globelink Ünimar, bu sayede müşterilerine, hızlı, dinamik ve rekabet seviyesi yüksek çözüm sağlamayı ve yeni pazarlar sunmayı hedefliyor.

Uluslararası deniz, hava ve kara yolu ana hizmetleri alanında faaliyetlerini sürdüren Globelink Ünimar, bunun yanı sıra entegre lojistik hizmetlerini de kapsayan tedarik zinciri fonksiyonlarının tamamında hizmet veriyor. Bu yıl aldıkları ETGB belgesiyle faaliyetlerini genişlettiklerini söyleyen Globelink Ünimar Strateji ve İş Geliştirme Müdürü Uygar Sül, “E-ticaret stratejimizin önemli adımlarından birisi olan ‘hızlı hava kargo’ taşımacılığını ETGB belgesi ile bir adım daha öteye taşıdık. Hava kargo operasyonlarını hiçbir problem yaşamadan ve doğru hatlarla konsolide ederek ETGB potansiyeli olan yüklerle entegre ederek müşterilerimizin kapıdan kapıya hizmet almasını da sağlamış olduk” dedi.

Yaptıkları süreç takibi ile operasyonel verimliliği ölçerek kargoların doğru ve hızlı şekilde alıcıya ulaştırılmasını sağladıklarını belirten Uygar Sül, “ETGB ve özellikle mikro ihracat ile hedeflenen ‘hız’ kavramı bizim için hem kolaylaştırılan gümrük adımlarının tamamlanmasında hem de tedarikçi ve iş ortağı seçiminde büyük rol oynuyor. Bununla birlikte 2020 ve 2021 yıllarında, depo faaliyetlerinde ve yurtiçi dağıtım ağında yeni yatırımlar planlıyoruz” diye konuştu.

Salgının tüm sektörleri etkilediğini ifade eden Uygar Sül, özellikle sınırların kapatılması ve hava kargo operasyonlarını durma noktasına getiren uçuş iptalleri olduğunu söyledi. Bu süreçte hiçbir iş ortaklarının yükünü yerde bırakmadan tedarik zinciri fonksiyonlarının tamamında hizmet sağlamaya devam ettiklerini dile getiren Sül, “2020 yeni gelişmeleri takip ettiğimiz, sektörel analizler yaptığımız ve yeni senaryolar kurguladığımız bir yıl. Bunun içinde sınır ötesi e-ticaret ve dijitalleşmeye odaklanıyoruz. Müşterilerimize sunduğumuz gönderi takibi, web sayfası üzerinden online teklif yaratma, e-konşimento ve bunlarla birlikte e-lojistik alanında kullanılabilecek blockchain fırsatları uygulamaya başladığımız ve planladığımız dijitalleşme faaliyetlerinin başında geliyor” dedi. Sül, şöyle devam etti. “2011 yılında Singapurlu lojistik şirketi CWT Globelink ile yaptığımız ortaklık ile Globelink Ünimar ismiyle devam ediyoruz. 31 ülkede 100’den fazla Globelink ofisi ile birlikte geniş bir acente ağıyla hareket ediyoruz. Türkiye’de ise 4 merkezden oluşan bölge yapısı ile 81 ile ulaşıyoruz.”

advanced divider

Her sayısıyla lojistik sektörünün güncel konularını okuyucuları ile buluşturan Argemonia’nın tüm sayılarına aşağıdaki linkten ulaşabilir, en güncel konuları Blog sayfamızdan takip edebilirsiniz.

    PAYLAŞ:

    deniz temizleme projesi
    Temmuz 12, 2024

    Deniz Yüzeyi Temizleme Aracımız ile 450 Kilogram Atık Topladık!

    30 yıllık tecrübesiyle lojistik ve tedarik zinciri sektörünün öncüleri

    Mayıs 30, 2024

    Globelink Ünimar’ın Sunum Sponsoru Olduğu SW Summit’24 Gerçekleşti

    Globelink Ünimar, Türkiye’nin en büyük akıllı depo yönetimi etkinliği