Karayolunda Soğuk Zincir Taşımacılığı Hizmetlerimizle Ürünlerinizi Sağlıkla Taşıyoruz

Başta ısı olmak üzere çevresel etkilere duyarlı olan ürünlerin tedarik zinciri faaliyetleri esnasında güvenli bir şekilde taşınmasını sağlayan sürece en temel tanımıyla soğuk zincir lojistiği adı verilmektedir. Hassas faaliyetleri bünyesinde barındıran soğuk zincir taşımacılığı, özellikle gıda ve ilaç güvenliği açısından öneme sahiptir. Farklı sektörlerin ihtiyaç duyduğu çözümleri bünyesinde barındıran soğuk zincir operasyonları, kullanılan teknoloji sayesinde, ürünlerin güvenli bir şekilde taşınmasını sağlayarak olası tüm problemleri engellemektedir. Globalleşen ticaret sebebiyle, dünyanın her noktasına en hızlı şekilde sevkiyat işlemlerinin gerçekleştirilmesi beklenmektedir. Teslim yapılacak adreslerin mesafesinden bağımsız olarak, ürün taşımacılığı esnasında, gıda ve ilaç gibi hassas ürünlerin zarar görmemesi adına soğuk zincir çözümlerine başvurulmaktadır. Bazı ürünler yüksek sıcaklıklarda zarar görebilirken, bazı ürünlerin de ani ısı değişikliklerinden zarar görme ihtimali bulunmaktadır. Bozulabilir olarak değerlendirilen ürünlerin varış noktasına sağlıklı bir şekilde ulaşması için çevresel etkilerden uzak durması gereklidir. Başta ısı olmak üzere çevresel etkilere maruz kalan ürünlerin kalitesinde azalma görülmesini engellemek için, düşük sıcaklık ve soğuk zincir yöntemi tercih edilerek ürünlerin sağlıklı bir şekilde teslim noktasına ulaşması mümkün hale gelir.

Soğuk Zincir Kargonun Ana Unsurları

Tedarik zinciri esnasında kullanılan teknoloji sayesinde uygun ısı koşulları sağlanarak, ürünlerin sağlık açısından güvenilir halde kalması amaçlanır. Sıcaklığa karşı hassasiyet gözeten ürünleri hazırlamak, muhafaza etmek, taşımak ve takibini yapmak soğuk zincir operasyonlarının parçaları arasında yer almaktadır. Özellikle gıda ve ilaç gibi hassas ürünler için tercih edilen soğuk zincir çözümleri, birtakım ana unsurlardan meydana gelmektedir. Gıda gibi ürünleri işleme, depolama ve nakliye aşamaları için uygun sıcaklığa getirmek, iklimlendirme çözümlerinin bir parçası olarak ifade edilir. Soğuk zincir kargo unsurları arasında yer alan bir diğer unsur, soğuk hava deposudur. Uzak bir pazara gönderilmesi planlanan soğuk zincir ürünlerinin, işleme ve dağıtım için bekletileceği depo ve tesisler operasyon güvenliği açısından oldukça önemlidir. Ürünlerin sabit ısı aralığı ve nem koşullarını koruması, sağlık açısından da önem teşkil etmektedir. Sabit ısı ve nem eşliğinde muhafaza edilmesi gereken ürünlerin kalitesini yitirmemesi için soğuk taşıma unsuru kullanılır. Ürünlerin işlenmesi ve dağıtımı için kasa, kutu ve paletler yardımıyla malzemeleri sağlamlaştırma aşaması soğuk işleme ve dağıtım unsurun destek faaliyetleri olarak bilinir.

Soğuk Zincir Taşımacılığı Esnasında Kullanılan Teknolojiler

Etkili bir lojistik planlaması eşliğinde, hassas ürünlerin soğuk zincir taşıma yöntemi eşliğinde sağlıklı bir şekilde varış noktasına ulaşması sağlanır. Bu sebeple, soğuk zincir taşımacılığı yapan firmalar tarafından, etkili ve etkin lojistik teknolojileri kullanılmaktadır. Soğuk zincir teknolojileri arasında yer alan jel paketleri, tıbbi ürün ve ilaçlar için tercih edilir. Kuru buz yöntemi, gıda ürünleri, tehlikeli maddeler ve ilaçlar gibi hassas ürünleri uzun süre istenilen ısı aralığında tutabilir. Biyolojik kargolar da soğuk zincir teknolojileri eşliğinde taşınmaktadır. Sıvı nitrojen, organ ve doku gibi biyolojik kargoları uzun süre donmuş halde taşımak için kullanılır. Reefer araçlar, soğuk zincir için en yaygın olarak tercih edilen teknoloji olarak bilinir. Isı kontrolünü sağlayan kamyon, tır ve konteyner gibi araçlarda hava sirkülasyonu sağlar. Yükün etrafına sarılan yalıtımlı yorganlar da ürünlerin sıcaklığını sabit tutarak sağlık açısından kalitesini yitirmemesini sağlar.

Gıda Ürünlerinde Soğuk Zincir Taşımacılığı

Soğuk zincir taşımacılığının en sık yapıldığı sektörlerden biri, gıda sektörü olarak bilinmektedir. Hassas ürün taşımacılığında soğuk zincirinin kırılması halinde, ürünlerin raf ömründe ve kalitesinde ciddi düşüşler ve bozulmalar gözlemlenmektedir. Bu sebeple, Türkiye’de soğuk ürün taşımacılığı gıda gibi hassas ürünlerin yapısal bozukluğa uğramaması için etkili bir şekilde yapılmaktadır. Soğuk ürün taşımacılığı esnasında ürünlerin sıcaklık değerini koruyarak sağlık açısından sorun teşkil etmesinin önüne geçilir. Gıda ve ilaç ürünlerinin soğuk zincir işlemleri, üretim anında başlamaktadır. Üretim bandından çıkan veya tarladan taze bir şekilde toplanan ürünlerin ideal ısı aralığına ulaşması sağlanmaktadır. Bu ısı aralığı değeri, ürünün niteliklerine göre değişiklik göstermektedir. Globelink Ünimar, müşterilerine sunduğu soğuk zincir taşımacılığı hizmetlerinde, ürünlerinizin istenilen her noktaya sağlıklı bir şekilde taşınması için ısı kontrollü araçlar kullanmaktadır.

advanced divider

Siz de soğuk zincir lojistiği konusundaki tüm taleplerinizi çözüme kavuşturacak bir ekip ile çalışarak ürünlerinizin adreslerine zamanında ulaşmasını istiyorsanız hizmetlerimizi ziyaret edebilir, tek tıkla fiyat teklifi alabilirsiniz.

    PAYLAŞ:

    Deniz Taşımacılığında Doğru Lojistik Firmasının Önemi
    Temmuz 5, 2024

    Türkiye’den Denizyolu ile Maden Taşımacılığı Rehberi

    Türkiye, gittikçe artan maden çıkarma kapasitesi ile küresel maden

    Kombine Taşımacılıkla Sınırları Kaldırmak
    Haziran 26, 2024

    Avrupa’dan Afrika’ya İntermodal Taşımacılık: Türkiye-Fransa-Afrika

    Ülkeler arasında yapılan taşımacılık faaliyetlerinde farklı lojistik çözümlerinin tercih