Lojistik Dünyası Kadın için Taşıyoruz Dedi

KAGİDER ve DFDS Akdeniz İş Birimi’nin birlikte hayata geçirdiği ve sektörün önde gelen lojistik firmalarının da katkıda bulunduğu Kadın için Taşıyoruz projesi, kadın ihracatçıların performansına destek olacak.

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ile DFDS Akdeniz İş Birimi’nin birlikte hayata geçirdiği ve Türkiye’nin önde gelen lojistik firmalarının destek verdiği “Kadın için Taşıyoruz” sosyal sorumluluk projesinde başvurular sonuçlandı. Kadın için Taşıyoruz projesi ile kadınların iş hayatına katılımını teşvik edip toplumsal hayata daha fazla katılmalarını teşvik etmek ve yaptıkları ihracata katkıda bulunmak amacıyla başlatılan projeye, Türkiye’nin farklı illerinden 108 kadın girişimci başvuruda bulundu. Değerlendirme kriterlerini karşılayan 50 proje desteklenmeye hak kazanırken, 18 proje ise yedekler listesine alındı.

Globelink Ünimar’ın da aralarında bulunduğu 24 lojistik firması, girişimci kadınlara bir yıl süreyle vereceği lojistik destek ile hem kadınların iş hayatı içindeki yerlerinin sağlamlaşmasına katkıda bulunacak hem de Türkiye’nin ihracat performansına destek sunacak. Söz konusu proje özellikle taşımacılığın zorlaştığı, tedarik zincirinin aksadığı pandemi döneminde kadın girişimler için can suyu niteliğinde olacak.

“Ülkemizde Girişimci Kadın Oranı %13”

Konuya dair açıklamalarda bulunan KAGİDER Başkanı Emine Erdem, projenin kadınları ticari yaşam içinde destelemek adına önemli bir proje olduğunu söyleyerek, sözlerine şöyle devam etti: “KAGİDER olarak var oluş felsefemizin temelini kadınların girişimciliğini desteklemek ve onların iş hayatı ve ticaret içerisindeki yetkinliğini artırmak oluşturuyor. Bu sebeple de bu proje bizim için oldukça kıymetli.

Türkiye’de kadınların da erkekler kadar girişimcilik potansiyeline sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ancak kadınların girişimciliğe ve ekonomiye katılımları yetersiz düzeyde kalıyor. Türkiye, nüfusunun yarısını oluşturan nitelikli insan kaynağı potansiyelini yüzde 50 oranında kullanamıyor ve bunların büyük bir kısmını kadınlar oluşturuyor. Yapılan araştırmalar, erkeklerin yüzde 45’inin, kadınların ise yüzde 40’ının girişimciliğe olumlu baktığını gösteriyor fakat ülkemizde kadın girişimcilik oranı yüzde 13, ihracatçıların oranı ise sadece yüzde 7. Bu oranlar, ihtiyaç duyduğumuz ülkemiz sürdürülebilir kalkınma ihtiyacının çok altında. 

Diğer yandan COVID-19 pandemisi esnasında, son yıllarda kadın istihdamına yönelik attığımız olumlu adımlar, kayıplara döndü. Kadınlar, pandemide erkeklere oranla daha fazla kayıp yaşadı. Bu durumu kırmak ve yeniden yükselen bir grafik yakalamak adına kadınların ticari yaşamlarında ve ekonomik kazanımlarını korumalarında ve geliştirmelerinde onlara yardımcı olmalıyız. Kadınların ekonomiye sağlayacağı katkı ve ortaya çıkacak yeni dünyada oynayacakları rol vazgeçilmez bir öneme sahip. Bu noktada sağlanacak her türlü destek, kritik bir değer taşıyor. Firmalarımızın ücretsiz olarak sağlayacağı bu destek, kadın girişimlerin küresel pazarlarda daha rekabetçi olmasını sağlayacak ve ürünlerini daha fazla pazara ulaştırma imkanı sunacak.”

“Gelecek 10 Yılda Türkiye’nin İhracatına Kadınlar Damga Vuracak”

DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffman ise, kadınların iş hayatında önemli bir yere sahip olduğunu ve önlerinde engel olmadığında önemli başarılara imza attıklarını herkesin bildiğini vurgulayarak, “DFDS olarak, bu projede, sektördeki gücümüzü girişimci kadınların hizmetine sunuyoruz. Amacımız yurt dışı taşımacılıkta karşılaştıkları engelleri ortadan kaldırarak iş hayatında fırsat eşitliğine katkıda bulunmak. Gelecek 10 yılda Türkiye’nin ihracatına kadınların damga vuracağına inanıyoruz. Biz de DFDS olarak kadının hem iş hayatında hem de sosyal hayatta daha da güçlü olarak yer almasını destekliyoruz” dedi.

“Eşitlikçi Bir Yapı Firmaları Daha Güçlü Kılıyor”

“Biz hem iş dünyasının hem de Türkiye ekonomisinin daha güçlü bir yere konumlanması için kadın erkek eşit bir yapı oluşturulması gerektiğinin bilinciyle hareket eden bir kurum olarak, kadınların iş hayatında daha aktif ve üretken olması konusunu önemsiyor ve buna kurum içi politikalarımız, finansal ve teknik olanaklarımızca destek sunuyoruz” diyen Globelink Ünimar Satış ve Pazarlama Direktörü Koray Çıtak, bu sebeple KAGİDER ve DFDS Akdeniz İş Birimi birlikteliğinde hayata geçirilen “Kadın için Taşıyoruz” projesinin bir parçası olmaktan mutluluk duyduklarını söylüyor ve şöyle devam ediyor: “Yapılan pek çok araştırma gösteriyor ki, kadının ve erkeğin eşitlikçi bir yapıda entegre edildiği üretim ve hizmet modeli; firmaları ve ülkeleri daha güçlü, esnek, inovatif ve yenilikçi kılıyor. Türkiye’de kadınlar hem sosyal hem de iş hayatındaki birtakım sorunlardan dolayı erkekler kadar aktif olamıyorlar. Ancak yine biliyoruz ki, Türkiye çok başarılı iş kadınlarına ve bu noktada yüksek bir potansiyele sahip. Bu noktada firmalara büyük sorumluluklar düşüyor. Biz de Globelink Ünimar olarak bu sorumlulukların bilinci ile hareket ediyoruz. Bir yandan kendi bünyemizde kadın istihdamını artırıp hem iş hem de sosyal hayatta daha az zorlanmalarını sağlayacak politikalar oluştururken; diğer yandan da kadını destekleyecek projelere katkı sunmaya çalışıyoruz.”

advanced divider

PAYLAŞ:

Her sayısıyla lojistik sektörünün güncel konularını okuyucuları ile buluşturan Argemonia’nın tüm sayılarına aşağıdaki linkten ulaşabilir, en güncel konuları Blog sayfamızdan takip edebilirsiniz.

    deniz temizleme projesi
    Temmuz 12, 2024

    Deniz Yüzeyi Temizleme Aracımız ile 450 Kilogram Atık Topladık!

    30 yıllık tecrübesiyle lojistik ve tedarik zinciri sektörünün öncüleri

    Mayıs 30, 2024

    Globelink Ünimar’ın Sunum Sponsoru Olduğu SW Summit’24 Gerçekleşti

    Globelink Ünimar, Türkiye’nin en büyük akıllı depo yönetimi etkinliği