Ünimar Akademi Sürekli Güncellenen ve Aktif Bir Platform

“Çalışanlarına değer katan şirket” misyonuyla hareket eden Globelink Ünimar’ın hayata geçirdiği platformlardan olan Ünimar Akademi, sağladığı sınırsız eğitim imkanı ile çalışanlarının memnuniyet, yetenek ve verimliliklerini artırmalarını destekliyor. Ünimar Akademi’nin bir eğitim platformu olmanın yanında bilgi paylaşımı yapılabilen, yaşayan ve gelişen bir yapı olduğunu söyleyen Globelink Ünimar İnsan Kaynakları Direktörü Levent Terzi, platformun aktif kullanılabilen ve kendini sürekli güncelleyen bir yapıda olduğunu belirtiyor.

Globelink Ünimar bünyesinde 2018 yılından bu yana faaliyet gösteren Ünimar Akademi, öğrenmeyi kurum kültürüne entegre ederek “öğrenen organizasyonlar” yaratmayı hedefliyor. Yeni nesil öğrenme platformu Ünimar Akademi; Liderlik Fakültesi, Sürekli Gelişim Fakültesi ve Satış Fakültesi olmak üzere üç birimden oluşuyor.

Profesyonel gelişimi destekleyen ‘Liderlik Fakültesi’, satış yetkinliklerini geliştirmeyi amaçlayan ‘Satış Fakültesi’ ve kişisel gelişime destek sağlayan ‘Sürekli Gelişim Fakültesi’ başlıkları altında üç farklı kategoriden oluşan Ünimar Akademi’de, her kategorinin içerikleri çalışanlarımızın geçmiş yıllardaki performans değerlendirmelerinden kariyer planlamalarına göre kişiye özel olarak üretiliyor. Terzi, bu sayede, her bir çalışan için özelleştirilmiş ve gelişimlerine destek sağlayacak eğitimler sağlamayı umduklarını belirtiyor ve ekliyor: “Ayrıca katalog eğitimleriyle sağlıklı yaşamdan seyahate kadar birbirinden farklı başlıklarda içerikler de mevcut. Bu içerikler; eğitim videosu, yabancı kaynaklardan yapılan çeviri özetleri, konunun uzmanlarının videoları gibi farklı tarzlara kadar geniş bir yelpazeyi içeriyor. Şu anda eğitim içeriklerimiz şirket içerisinde çalışanlarımıza ve stajyerlerimize özel olarak geliştiriliyor. Ancak orta ve uzun vadede, başta iş ortaklarımız ve tedarikçilerimiz olmak üzere diğer paydaşlarımızın da dahil olabileceği farklı alternatifler üzerinde de çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Akademi’deki eğitim programlamalarının somut çıktılara göre planlandığını, böylece çalışanlara yönelik doğru planlamanın yapılabildiğini ifade eden Terzi, yaptıkları ölçümlemeler ve analizler sonrasında da tamamlayıcı vaka analizi ve diğer metotları devreye aldıklarını söylüyor. Ünimar Akademi’nin iç iletişim portalı olarak da kullanılabildiğini belirten Levent Terzi, “Çalışanlarımız burada isterlerse kendileri için atanan eğitimleri alıyorlar ya da katalogda bulunan onlarca eğitim arasından istedikleri eğitimi seçebiliyorlar. Buna ek olarak, Akademi’de bulunan sosyal gruplar aracılığıyla, şirket içi gelişmeleri takip edebiliyorlar; hatta link, dosya paylaşma özelliği sayesinde çalışma arkadaşları için kendilerinin faydalandığı içerikleri paylaşabiliyorlar. Tüm bu aktiviteleri de sadece web üzerinden değil, aynı zamanda uygulama üzerinden zaman ve mekândan bağımsız olarak gerçekleştirebiliyorlar” diyor.

advanced divider

Her sayısıyla lojistik sektörünün güncel konularını okuyucuları ile buluşturan Argemonia’nın tüm sayılarına aşağıdaki linkten ulaşabilir, insan kaynakları sayfamızdan daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

    PAYLAŞ:

    Gerçek ve Sanal Birliktelikli Bir İşleyiş Modeli Kurguluyoruz
    Mart 15, 2021

    Gerçek ve Sanal Birliktelikli Bir İşleyiş Modeli Kurguluyoruz

    Lojistik dünyasının başarılı kadın yöneticilerinden Alışan Lojistik Yönetim Kurulu

    Yeşil Ekonomi
    Şubat 23, 2021

    Yeşil Ekonominin Büyüyen Gerçeği: Sürdürülebilirlik

    Bugünkü ihtiyaçları karşılarken, geleceğin kaynaklarına zarar vermeyen; çalışan ve