Türkiye'den Amerika’ya Denizyolu Taşımacılığı Servisleri

Ortadoğu’nun ticari hacmi yüksek ülkelerinden biri olan İsrail, Türkiye ile ticari açıdan oldukça gelişmiş ilişkilere sahiptir. Politik durumun aksine iki ülkenin de ticari hacmi her geçen gün çok daha ileri seviyelere ulaşmaktadır.

 

İsrail, Türkiye’nin Orta Doğu’daki en önemli ticari ortaklarından biridir. İki ülke arasındaki ticaret, özellikle enerji, tarım ve teknoloji gibi alanlarda gerçekleşmektedir. Türkiye’nin İsrail’e ihracatı arasında makine, elektrikli ve elektronik eşyalar, kimyasallar ve hazır giyim ürünleri bulunmaktadır.

 

 İsrail ise Türkiye’ye çeşitli alanlarda teknoloji, kimya, plastik, ilaç ve tarım ürünleri ihraç etmektedir. İki ülke arasındaki ekonomik işbirliği, her iki taraf için de fırsatlar sunmakta ve gelecekte daha da gelişeceği öngörülmektedir.

 

Son verilere göre iki ülke arasındaki toplam ticari hacim 4 milyar dolar seviyesine ulaşmıştır. Türkiye, İsrail’e 2020 yılında 1.31 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirirken, İsrail ise Türkiye’den aynı dönemde 1.48 milyar dolarlık ithalat yapmıştır.

 

 

Türkiye ve İsrail Arasındaki Denizyolu Taşımacılığının Özellikleri

Türkiye ve İsrail arasındaki ticaretin büyük bir çoğunluğu deniz yoluyla gerçekleştirilmektedir. Her iki ülkenin de Akdeniz’e kıyısının bulunması sayesinde karşılıklı olarak yoğun bir şekilde denizyolu taşımacılığı tercih ediliyor.

 

Türkiye ve İsrail arasındaki denizyolu taşımacılığı, özellikle konteyner taşımacılığı üzerine yoğunlaşmaktadır. Gerek taşınan yükler gerek yüklerin hacmi göz önünde bulundurulduğunda denizyolu taşımacılığı İsrail İle yapılan ticaretin büyük bir kısmını oluşturmaktadır.

 

 Her iki ülkenin limanlarında konteyner terminal ve depolama alanları mevcuttur ve bu sayede konteyner taşımacılığı hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmektedir.Ayrıca bulk ve kuru yük gibi denizyolu taşımacılığı çözümleri de İsrail ve Türkiye arasındaki denizyolu taşımacılığının önemli bir kısmını oluşturmaktadır.

 

İsrail ve Türkiye arasında yapılan denizyolu taşımacılığında maliyetler taşınan yükün cinsine, miktarına ve tercih edilen denizyolu taşımacılığı çözümüne göre farklılık göstermektedir. Ancak her iki ülke arasında da denizyolu taşımacılığı yılın hemen hemen her gününde yapılmaktadır.

 

İsrail’in Türkiye’ye Açılan Kaplıları: İsrail’in Limanları

İsrail, Akdeniz kıyısında birçok limana sahiptir. Bu limanların büyük bir çoğunluğu tarih boyunca Akdeniz ticaretinin önemli limanları arasında da sayılmıştır. Türkiye ve İsrail arasında sıkça ticari faaliyetlerin yürütüldüğü limanların başında ise Ashdod, Tel Aviv ve Haifa limanları geliyor.

 

  • Ashdod Limanı

Ashdod Limanı, İsrail’in güneyinde, Akdeniz kıyısında yer alan bir limandır. İsrail’in en büyük limanlarından biri olarak kabul edilir ve özellikle denizyolu taşımacılığı alanında önemli bir rol oynamaktadır. Ashdod Limanı, İsrail’in diğer limanlarına göre daha modern ve gelişmiş bir yapıya sahiptir.

 

İsrail’in Ortadoğu ve Avrupa arasındaki denizyolu taşımacılığı için stratejik bir konuma sahip olan bu liman, yıllık yaklaşık 25 milyon tona kadar yük kapasitesine sahiptir. Türkiye ile yapılan denizyolu taşımacılığının büyük bir kısmı da Ashdod Limanı üzerinden gerçekleştirilmektedir.

 

Ashdod Limanı, konteyner terminali, rıhtım ve depolama alanları gibi birçok farklı hizmet sunmaktadır. Ayrıca limanda, güvenlik, denetim ve liman yönetimi gibi alanlarda da gelişmiş hizmetler sunulmaktadır.

 

 

 

advanced divider

PAYLAŞ:

Her sayısıyla lojistik sektörünün güncel konularını okuyucuları ile buluşturan Argemonia’nın tüm sayılarına aşağıdaki linkten ulaşabilir, en güncel konuları Blog sayfamızdan takip edebilirsiniz.

    Deniz Taşımacılığında Doğru Lojistik Firmasının Önemi
    Temmuz 5, 2024

    Türkiye’den Denizyolu ile Maden Taşımacılığı Rehberi

    Türkiye, gittikçe artan maden çıkarma kapasitesi ile küresel maden

    Kombine Taşımacılıkla Sınırları Kaldırmak
    Haziran 26, 2024

    Avrupa’dan Afrika’ya İntermodal Taşımacılık: Türkiye-Fransa-Afrika

    Ülkeler arasında yapılan taşımacılık faaliyetlerinde farklı lojistik çözümlerinin tercih