ETGB ve E-Ticaret Lojistiği ile Yeni Satış Kanalları Oluşturun

Mikro ihracat kısa adıyla bilinen hızlı kargo taşımacılığı yoluyla yapılan ihracat işlemleri ETGB Beyanı ile gerçekleştirilmektedir. ETGB açılımı ise Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi olarak ifade edilmektedir. Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi, basılı bir belge olmamakla beraber elektronik ortamlarda düzenlenen bir belgedir. Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi, bu anlamda temelinde havayolu, denizyolu, karayolu ya da hızlı kargo ile gönderilen veya alınan eşyaların gümrükten geçirilmesi sürecinde kullanılan ve süreci hızlandırmak adına tüm bürokrasinin dijital ortamda gerçekleştirildiği bir yapıdır. ETGB hizmeti, belirlenen şartları sağlayan ürünlerin yararlanabildiği bir beyanname çeşididir. Bu şartlar arasında en önemlileri, yurt dışına gönderilen ürünlerin brüt ağırlığının 300 kilogramı geçmemesi ve değerinin 15.000 Euro altında olmasıdır. Bu durumda ETGB hizmetinden faydalanmak mümkündür.

Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesinin (ETGB) Sağladığı Avantajlar

Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi olarak ifade edilen ETGB, çeşitli avantajlar sağlamaktadır. Geleneksel ihracat olarak tanımlanan ihracat yönteminden farklı olarak mikro ihracat kısa adıyla bilinen Hızlı Kargo Taşımacılığı Yoluyla Yapılan İhracat İşlemleri, ETGB Beyanı ile gerçekleştirilmektedir. Globelink Ünimar’ın söz konusu yetki belgesi kapsamında taşıyıp gümrüklediği ihracat işlemlerinde, 07.10.2009 tarih ve 27369 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 2009/15481 sayılı Kararın 127. maddesi hükmüne istinaden gümrük müşavirliği hizmet ücreti tahsil edilmemesi avantajlar arasında yer almaktadır. ETGB işlemlerinde satıcının ayrıca zaman ve tasarrufu elde etme avantajı da söz konusudur. Yeni satış kanalları oluşturmak amacıyla tercih edilen ETGB ithalat ve ihracat işlemleri sayesinde, mikro ihracat aracılığıyla yapılan gönderilerden KDV iadesi alarak avantaj elde etmek de mümkündür.

Mikro İhracat ve ETGB İşlemleri Nasıl Gerçekleştirilir?

Hızlı ihracat olarak da ifade etmenin mümkün olduğu mikro ihracat işlemleri, yurtdışı pazarlarına ürün göndermek isteyen firmaların tercih ettiği ihracat yöntemlerinden biridir. Mikro ihracatı gerçekleştirmek için bazı önemli kriterlere dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu kriterler arasında en önemlileri, gönderimi planlanan ürünlerin brüt ağırlığının 300 kilogramdan az ve değerinin katma değer vergisi hariç 15.000 Euro’dan fazla olmamasıdır. Bu kriterlere uyan ürünlerin, Globelink Ünimar gibi, ETGB yetkisine sahip olan lojistik firmalarına teslim edilmesi sürecin başlatılması için yeterli olacaktır. Bu işlem esnasında gerekli olan bazı evraklar bulunmaktadır. Evraklar arasında, dolaylı temsil yetki vergisi, mikro ihracat bilgi formu, onaylı faturanın aslı ve gönderimin yapıldığı ülkede beyan için kullanılacak İngilizce veya Almanca fatura yer almaktadır. Hızlı ihracat için gerekli olan bilgilerin yer aldığı ETGB formunun doldurulmasının ardından işleme girer.

E-ticaret Lojistiği Sayesinde Farklı Pazarlarla Tanışın

Sağladığı çeşitli avantajlar sayesinde e-ticaret lojistiği, lojistik sektörüne yeni bir soluk getirmeye devam etmektedir. E-ticaret firmalarının uzman bir lojistik çözüm ortağı eşliğinde, envanter yönetimi ve depolama işlemleri gibi konularda birlikte hareket ederek tüketiciye doğru şekilde talep ettiği ürünü ulaştırmasını sağlamasına e-ticaret lojistiği denir. E-ticaret, müşterinin ürünü satın almasından sonra oluşan süreçte de devam ettiği için ürünün iade işlemleri de lojistik operasyon sürecine dahildir. Çevrimiçi sipariş verilerin ürünlerin kullanıcılara istenilen zamanda teslim edilmesi ve ürün teslimatında sorun yaşanmaması için e-ticaret ve lojistik sektörlerinin birbiriyle uyum içinde çalışması gerekir. Birbirine entegre olan iki sektörün ortaya çıkardığı kavramlardan biri de e-ticaret lojistiği olarak ifade edilir.

Globelink Ünimar’ın öncüleri arasında yer aldığı e-ticaret lojistik firmaları, yenilikçi yapıları ve teknolojik altyapılarıyla çeşitli avantajlar sunmaktadır. Tecrübeli bir lojistik çözüm ortağıyla çalışmanın; geliştirilmiş ve sürekli iletişim, şeffaf tedarik zinciri yönetimi, gelişmiş müşteri memnuniyeti, verimlilik, düşük maliyet ve zamanında teslimat gibi avantajları bulunmaktadır. Gelişmiş depo-stok yönetimi sayesinde e-ticaret lojistiği, yeni satış kanalları oluşturarak yeni pazarlara ulaşmak için tercih edilecek en doğru lojistik yöntemlerinden biridir.

advanced divider

Siz de tüm lojistik taleplerinizi çözüme kavuşturacak bir ekip ile çalışarak ürünlerinizin adreslerine zamanında ulaşmasını istiyorsanız hizmetlerimizi ziyaret edebilir, tek tıkla fiyat teklifi alabilirsiniz.

    PAYLAŞ:

    Deniz Taşımacılığında Doğru Lojistik Firmasının Önemi
    Temmuz 5, 2024

    Türkiye’den Denizyolu ile Maden Taşımacılığı Rehberi

    Türkiye, gittikçe artan maden çıkarma kapasitesi ile küresel maden

    Kombine Taşımacılıkla Sınırları Kaldırmak
    Haziran 26, 2024

    Avrupa’dan Afrika’ya İntermodal Taşımacılık: Türkiye-Fransa-Afrika

    Ülkeler arasında yapılan taşımacılık faaliyetlerinde farklı lojistik çözümlerinin tercih