Yurtdışına Yük ve Eşya Taşıma Süreçleri
  • Nisan 28, 2021
  • Blog

En genel tanımıyla karayolu, havayolu, denizyolu ve demiryolu taşımacılığı olarak dört ana taşıma modu altında incelenebilen uluslararası taşımacılık, lojistik sektörünün en önemli operasyonlarından biri olarak ifade edilir. Belirtilen bu dört taşımacılık modu ile yurt dışına yük ve eşya taşımak mümkündür. Yurt dışına ürün taşıma sürecinin aşamaları da taşımacılık modlarına göre değişkenlik gösterir. Yurtdışı eşya taşımacılığı esnasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar söz konusudur. Dikkat edilecek hususlar da kullanılan modlara bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Yurt dışına eşya göndermek için çeşitli alternatifler bulunur. Bu alternatifler arasında yurt dışına gemi ile eşya taşımacılığı da yer almaktadır. Denizyolu ile eşya taşıma grubunda yer alan bu taşımacılık, global operasyonlarda sıklıkla tercih edilmektedir. Kıtalar arası yük, ürün ve eşya taşıma yöntemleri arasında yer alan denizyolu taşımacılığı sayesinde uluslararası alanda eşya taşıma işlemleri güvenli bir biçimde gerçekleştirilir.

Uluslararası Taşımacılık Nasıl Yapılır?

Uluslararası taşımacılık, ürünlerin bir veya daha fazla lojistik modu kullanılarak istenilen nokta veya noktalara teslim edilmesinden meydana gelir. Bu doğrultuda, yurt dışına ürün taşımak isteyen firmalar kendilerine en uygun olan taşıma modunu seçerek ilk adımı atabilir. Hangi taşımacılık modunun kullanılacağı ile ilgili kararsızlık söz konusuysa alanında uzman ekipleriyle Globelink Ünimar gerekli planlamaları yaparak operasyonu sizin için planlar. Ardından eşyanın yurt dışına taşınabilmesi için gerekli olan bürokratik süreçlerin tamamlanması gerekir. Bu süreçte hazırlanacak belgelerin, gümrük idaresi gibi kurumların onayını da bünyesinde barındırması gerekir. Aynı zamanda gerekli olan bazı belgelerin, ürün hakkında bilgiler içermesi de gerekmektedir. Örneğin yurt dışına gönderilen bir kıyafetin, bedeni, adedi, rengi ve bedeni gibi bilgilere yer verilir. Bu sayede yurt dışına taşınan eşya hakkında otoritelerin bilgisinin olması ve standartlara uygun hale gelmesi sağlanır. Yurtdışına eşya taşımak için gerekli olan belgeler arasında faturalar da bulundurulmalıdır. Bu faturaların da görevi diğer belgelere benzer niteliktedir.

Yurt dışına sevkiyatı planlanan ürünlerin hangi modül eşliğinde taşınacağının belirlenmesi, rotanın oluşturulması, gerekli evrakların hazırlanmasından sonra geriye ürünlerin yükleme işlemi kalır. Teslim ülkesindeki işlemler de tamamlandıktan sonra yurt dışına eşya taşıma sürecinin tamamlanması sağlanır.

Yurtdışı Eşya Taşıma Fiyatları

Yurt dışına ürün gönderimi yapmak çoğu zaman masraflı gibi görünse de maliyet düşürücü yöntemlerin var olduğunu söylemek mümkündür. Entegre lojistik çözüm ortağı olarak çeyrek asrı aşan tecrübesiyle Globelink Ünimar sizin için en uygun planlamayı yaparak yurtdışı eşya taşıma fiyatları konusunda en uygun maliyetle operasyonunuzu tamamlamanızı sağlar.

Müşterilerimizin farklı transfer ihtiyaçlarına yanıt verme amacı ile alternatif yöntemler ve operasyon yönetimleri sunma hedefiyle verdiğimiz hizmetlerden biri de parsiyel taşımacılıktır. Genel olarak denizyolu ile ithalat ve ihracatta uygulanan özel bir dağıtım sistemi olan parsiyel taşımacılık, İngilizce’de LCL (Less Container Load) olarak tanımlanmaktadır. Bu sistemde taşıması gerçekleştirilecek olan yüklerin, bir konteyneri dolduramadığı durumlarda boş yere ilgili üçüncü firmaların yükleri de yerleştirilir. Böylelikle tek bir yük taşıma aracı içerisinde birden fazla yük sahibine ait yük bulunur ve navlun maliyeti de parsel hesabına göre firmalar arasında paylaştırılır. Siz de bir konteynerden daha az yükünüzün olması durumunda parsiyel taşımacılık yoluyla yurt dışına nakliye yapabilirsiniz.

Uluslararası taşımacılığın gerçekleştirildiği diğer modlardan biri olarak ifade edilen havayolu taşımacılığı günümüzde gelişen teknolojik olanaklar sayesinde transfer yöntemleri arasında en hızlı ve pratik alternatiflerden birisi haline gelmiştir. Globelink Ünimar alanında uzman kadrosu, geniş acente ağı ve uzun yıllar boyunca kazanmış olduğu konsolidasyon tecrübesiyle, kısa süre içerisinde ulaştırması gereken tüm transfer materyallerini ideal şekilde varış noktalarına teslim etmektedir.

Sıklıkla tercih edilen bir diğer taşıma alternatifi olan karayolu taşımacılığı, özellikle komşu ülkeler ve ana kara bağlantısı olan bölgelere yapılacak gönderimlerde kullanılmaktadır. Denizyolu hizmetlerinde olduğu gibi karayolu hizmetlerinde de kullanılan parsiyel taşımacılık, aynı güzergahta bulunan farklı müşterilerin siparişlerinin tek bir araç ile taşınması işlemidir. Bu durumda farklı müşterilere ait mallar, aynı konteyner ya da araç içerisine yerleştirilir. Parça eşya taşımacılığı olarak da bilinen bu yöntemde genellikle kamyon, tır ya da konteyner kullanılır. Globelink Ünimar, sunduğu intermodal ve ro-ro çözümleri ile hem düşük maliyetli hem de hızlı ve pratik bir taşıma imkanı sunar. Yapılan planlama ile daha az CO2 salınımı sağlar ve karbon ayak izini azaltması sayesinde çevre dostu bir taşımacılık modeli oluşturur.

advanced divider

Siz de tüm lojistik taleplerinizi çözüme kavuşturacak bir ekip ile çalışarak ürünlerinizin adreslerine zamanında ulaşmasını istiyorsanız hizmetlerimizi ziyaret edebilir, tek tıkla fiyat teklifi alabilirsiniz.

    PAYLAŞ:

    Ağustos 28, 2024

    Stevedoring Nedir? Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

    Eski dönemlerden beri en yaygın ulaşım ve taşıma yöntemlerinden

    Deniz Taşımacılığında Doğru Lojistik Firmasının Önemi
    Temmuz 5, 2024

    Türkiye’den Denizyolu ile Maden Taşımacılığı Rehberi

    Türkiye, gittikçe artan maden çıkarma kapasitesi ile küresel maden