Navlun Ücretini Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Denizyolu parsiyel taşımacılığı yük sahipleri için bir konteyneri doldurmayan yükün diğer yük sahipleri ile anlaşarak taşınabilmesini ifade eder. Buna göre az miktarda olan yük bir konteynerdeki diğer yükler ile birlikte taşınır.

 

Denizyolu taşımacılığında oldukça sık kullanılan parsiyel taşımacılık  LCL (Less Than Container Load) olarak da isimlendirilir. Parsiyel taşımacılık zaman zaman pek çok şirket tarafından tercih edilen bir çözüm yöntemidir.

 

Aynı taşıma güzergahını kullanan kullanıcıları buluşturan bir sistem olan denizyolu parsiyel taşımacılığı işletmelere pek çok avantaj sağlamaktadır.

 

Denizyolu Parsiyel Taşımacılığı Ekonomik Olarak Avantajlıdır

Gönderilmesi gereken ve tonaj olarak bir konteyneri doldurmayan yüklerin diğer yük sahiplerinin ürünleri ile birlikte gönderilmesi oldukça uygun maliyetli bir çözümdür. Çünkü bu sayede ödenen kargo ücreti konteynerde bulunan diğer ürünlerin sahipleri ile bölüşülmüş olur.

 

Parsiyel taşımacılığında sistem konteynerde bulunan yüklerin gönderim ücretine bölünmesi ile bulunur. Buna göre her işletme kendi yükü için ortaya çıkan ücreti öder. Böylece maliyet bir anlamda paylaşılmış olur.

 

Parsiyel taşımacılık sevkiyat yapan firmaların konteynerlerini hızla doldurmalarını sağlayarak nakit akışı sağlar. İthalatçı ve ihracatçı firmalar da mallarını tam bir konteyner doldurmayı beklemeden gönderme imkanı bulurlar.

 

Bu sayede ürünlerin sevkiyatını daha hızlı halleden firmalar rekabet güçlerini kaybetmemiş olurlar. Bunun yanında sadece kendi paylarına düşen gönderim ücretlerini ödeyerek kargolama maliyetleri anlamında da ekonomik kazanç sağlamış olurlar.

 

Denizyolu Parsiyel Taşımacılığı İşletmelere Esneklik İmkanı Tanır

Doğru ve sürdürülebilir bir iş modeli oluşturmak isteyen işletmeler ani değişen dengelere çabuk adapte olmak zorundadır. Bunu sağlamanın en temel yolu da esnek bir tedarik zinciri kurmaktan geçer.

 

Denizyolu parsiyel taşımacılığı ihtiyaç duyulan anda istenilen miktarlarda yük gönderimi yapılmasına imkan tanıyan bir sistemdir. Özellikle yurtdışı ile bağlantılı çalışan firmalar için mal gönderim ve boşaltım zamanlarını esnek bir planlama ile yapabilmek oldukça önemlidir.

 

Bu sayede depo yönetimlerini ve sevkiyat zincirlerini daha geniş bir açıdan planlayabilen şirketlerin stok yönetimi konusunda bir sıkıntıları kalmaz. Rota planlaması ile bekleme süresini en aza indiren işletmeler müşterilere ürünleri mümkün olan en kısa sürede ulaştırabilir.

 

Daha hareketli bir taşımacılık anlayışı sağlayan denizyolu parsiyel taşımacılığı doğru yönetilen bir depo yönetimi ile entegre edildiğinde maliyet, zaman yönetimi ve efektif iş gücü kapasitesi gibi pek çok yan fayda sağlayabilir.

 

Denizyolu Parsiyel Taşımacılığı Geniş Bir Kapsama Alanına Sahiptir

Denizyolu parsiyel taşımacılığı dünyada bulunan yaklaşık olarak 4500 limana ürünlerinizi göndermenize imkan tanır. Ani gelişen sipariş durumlarında yeni bir ülkeye sevkiyat sistemi kurmanız oldukça zaman ve maliyet isteyecektir.

 

Bunun yerine denizyolu ile  parsiyel taşımacılık sistemini tercih ettiğinizde dünyanın her yerine ürün gönderimi yapabilirsiniz. Bu da hem ekonomik hem de hızlı bir çözümdür.

 

Herhangi bir ülkeye giden bir yük gemisinde ürünleriniz için konteynerlerde bulacağınız boş yer sayesinde gönderim yapabilirsiniz. Bu sayede uygun maliyetler ile iş ağınızı geliştirebilirsiniz.

 

Entegre edilmiş taşımacılık bir süre sonra pek çok farklı kültür ve ülkeden çözüm ve ticaret ortakları tanımanıza yardımcı olabilir. Kapsayıcılık günümüz iş hayatı için önemli bir kavramdır. Efektif ve sürdürülebilir maliyetli bir gönderim yöntemi tercih etmeniz uzun vadede maliyet girdisi de yaratabilir.

advanced divider

PAYLAŞ:

Her sayısıyla lojistik sektörünün güncel konularını okuyucuları ile buluşturan Argemonia’nın tüm sayılarına aşağıdaki linkten ulaşabilir, en güncel konuları Blog sayfamızdan takip edebilirsiniz.

    Deniz Taşımacılığında Doğru Lojistik Firmasının Önemi
    Temmuz 5, 2024

    Türkiye’den Denizyolu ile Maden Taşımacılığı Rehberi

    Türkiye, gittikçe artan maden çıkarma kapasitesi ile küresel maden

    Kombine Taşımacılıkla Sınırları Kaldırmak
    Haziran 26, 2024

    Avrupa’dan Afrika’ya İntermodal Taşımacılık: Türkiye-Fransa-Afrika

    Ülkeler arasında yapılan taşımacılık faaliyetlerinde farklı lojistik çözümlerinin tercih